avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... calomnie in presa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

calomnie in presa

As dori daca se poate sa ma ajutati intr-o problema. Pe un post de televiziune a fost difuzata o stire in leg cu unitatea in care lucrez, stire nu tocmai adevarata. Ideea e ca noi nu am trimis nici un comunicat, nu ni s-au cerut informatii oficial, nimic. Prin urmare, exista vreo modalitate de a da in judecata postul respectiv. Daca da , unde putem incadra fapta si ce termen de prescriptie are?
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 15 Ianuarie 2010
joe17, utilizator
Cel mai recent răspuns: joe17 , utilizator 09:47, 19 Ianuarie 2010
Puteti sa sesizati CNA-ul pentru inceput, pentru ca cei de acolo sa le puna in vedere fie sa dezminta stirea, fie sa ii sanctioneze , daca, stirea respectiva a fost difuzata fara ca in prealabil sa fie verificata , din surse oficiale.
reprezentantii societatii undelucrati pot, desigur , sa sesizeze printr-o plangere si organele penale, insa nu se poate miza in astfel de cazuri pe tragerea lor la raspundere, este cam greu.
multumesc de sfat.. totusi la ce infractiune s-ar incadra o asemenea fapta?
Exista un Ordin CNA, in care aveti precizate toate termenele. O sa il caut si revin. Tot Ordinul va spune si ce anume exact puteti cere la CNA, dupa ce va adresati postului de televiziune (atentie la termene!!).
Pe speta in care am aparat noi in fata CNA nu am cerut dreptul la replica (mi se pare prostesc) ci rectificarea.
Am urmat procedura si ne-am adresat postului de telviziune. Acesta ne-a refuzat difuzarea rectificarii, asa cum era de asteptat dealtfel si atunci ne-am adresat CNA in baza Deciziei CNA nr. 187/2006, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 338/14.04.2006, privind Codul de reglementare a continutului audiovizual. Trebuie sa verificati insa si o varianta actualizata a acestei Decizii. Un bun indrumar de legislatie pe acest domeniu are chiar site-ul CNA-ului.
Ultima modificare: Vineri, 15 Ianuarie 2010
ContSters120042, utilizator
Reprezentantii postului TV sunt de asemea obligati sa va puna la dispozitie caseta cu programul difuzat , pentru a putea face dovada sustinerilor dvs., cum ca stirea cu pricina nu corespunde adevarului.
Fapta s-ar incadra la calomnie.
Ultima modificare: Vineri, 15 Ianuarie 2010
ContSters47264, utilizator
La procdeura in fata comisiei CNA sunt vizualizate emisiunile care fac obiectul sesizarii.
Ultima modificare: Vineri, 15 Ianuarie 2010
ContSters120042, utilizator

Alte discuții în legătură

Vreau sa fac un post de tv prin internet (broadcast-non profit) ! Flexy Flexy Buna seara! Vreau sa-mi fac un post de televiziune (mai bine zis broadcast) pe internet prin intermediul studiourilor virtuale livestream. Nu stiu ce fel de ... (vezi toată discuția)
Calomnia prin presa Mihaita Catalin Mihaita Catalin Daca in presa se publica articole despre un primar de oras (ca persoana publica nu ca persoana fizica) ca a facut.... , a refacut...., a inlesnit semnarea unor ... (vezi toată discuția)
In cat timp se prescrie calomnia? Marians Marians Am inteles ca s-a abrogat Art. 206 din Codul penal, dar as vrea sa stiu in cat timp pot sa dau in judecata pe cineva care a scris in presa un articol ... (vezi toată discuția)