avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... calomnie in presa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

calomnie in presa

As dori daca se poate sa ma ajutati intr-o problema. Pe un post de televiziune a fost difuzata o stire in leg cu unitatea in care lucrez, stire nu tocmai adevarata. Ideea e ca noi nu am trimis nici un comunicat, nu ni s-au cerut informatii oficial, nimic. Prin urmare, exista vreo modalitate de a da in judecata postul respectiv. Daca da , unde putem incadra fapta si ce termen de prescriptie are?
Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 15 Ianuarie 2010
joe17, utilizator
Cel mai recent răspuns: joe17 , utilizator 09:47, 19 Ianuarie 2010
Dar daca aceeasi fapta se produce si in presa scrisa?
In general,calomnia prin presa este foarte greu de dovedit,dar in asemenea situatii presa este obligata sa verifice informatia difuzata din trei surse.
Puteti solicita dreptul la resplica.
Se poate formula actiune de calomnie impotriva oricarei publicatii,dar repet,problema este dovedirea faptei.
Dar calomnia nu este abrogata? In cazul unei astfel de actiuni, cat e termenul de prescriptie?.. e termenul general de 3 ani?
Multumesc inca o data pt informatii.
Infractiunea de calomnie este incriminata , a fost la un moment dat abrogata, ca si i nsulta , insa , s-a revenit.
Punerea in miscare a actiunii penale are loc la plangerea prealabila a persoanei vatamate . Plangerea se depune in termen de 2 luni de la data la care victima a stiut cine este faptuitorul.
Multumesc mult... O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa fac un post de tv prin internet (broadcast-non profit) ! Flexy Flexy Buna seara! Vreau sa-mi fac un post de televiziune (mai bine zis broadcast) pe internet prin intermediul studiourilor virtuale livestream. Nu stiu ce fel de ... (vezi toată discuția)
Calomnia prin presa Mihaita Catalin Mihaita Catalin Daca in presa se publica articole despre un primar de oras (ca persoana publica nu ca persoana fizica) ca a facut.... , a refacut...., a inlesnit semnarea unor ... (vezi toată discuția)
In cat timp se prescrie calomnia? Marians Marians Am inteles ca s-a abrogat Art. 206 din Codul penal, dar as vrea sa stiu in cat timp pot sa dau in judecata pe cineva care a scris in presa un articol ... (vezi toată discuția)