avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna tuturor. Recent am instalat pe balcon o copertina ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna tuturor. Recent am instalat pe balcon o copertina retractabila ...

Buna tuturor. Recent am instalat pe balcon o copertina retractabila ca un rulou din panza, intr-un bloc nou. Inainte sa o comand nu era infiintata asociatia de proprietari, am primit aprobare verbala de la arhitect, cu conditia sa respect culorile blocului, ceea ce am si facut. Intre timp s-a infiintat asociatia de proprietari si presedintele blocului m-a amenintat ca este ilegal ceea ce am facut. Cum pot solutiona aceasta problema? Din ce am citit in lege nu este nevoie de aprobare de la primarie pt o copertina, daca este nevoie doar de aprobare de la asociatia de locatari si nu o obtin ce se intampla? Iar in cazul in care primesc amenda si o platesc trebuie sa dau jos copertina? Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 13 Aprilie 2022
madalinams, utilizator
Cel mai recent răspuns: madalinams , utilizator 16:25, 15 Aprilie 2022
1 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Arhitectul nu detine nicio autoritate si competenta sa se pronunute asupra dispozitiilor in vigoare sau sa se erijeze in afirmatii
Conformdisp L nr 196/2018 proprietarii nu au dreptul sa schimbe aspectul si destinatia partii comune de condominiu
Exteriorul imobilului de locuit in comun reprezinta parte comuna
Atat timp cat prin instalarea copertinei ati intervenit ,s-a schimbat aspectul exterior al blocului de locuit in comun,
sunteti in cupa si vreti nu vreti sunteti obligat sa dezafectati copertina
Chiar daca achitati amenda,tot va revine obligatia sa dezafectati copertina,sau veti fi amendat de mai multe ori si in final veti dezafecta copertina

Inteleg. Daca obtin semnaturi de la majoritatea proprietarilor din bloc este totul in regula? Multumesc

Inteleg. Daca obtin semnaturi de la majoritatea proprietarilor din bloc este totul in regula? Multumesc
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu va luati dupa ce spune @ynocentta, asociatia nu poate da amenzi. In plus nu cunoaste legea :
Articolul 36
(1) În cadrul aparatului de specialitate al consiliului județean, respectiv în cadrul aparatului de specialitate al primarului/Primarului general al municipiului București se organizează și funcționează, potrivit legii, structuri de specialitate în domeniul amenajării teritoriului și urbanismului. În cazul județelor și municipiilor structura responsabilă se organizează ca direcție generală sau direcție, în cazul orașelor structura responsabilă se organizează ca direcție sau serviciu, în cazul comunelor structura responsabilă se organizează la nivel de compartiment.
(2) Conducătorul structurii de specialitate din cadrul aparatelor consiliilor județene sau primăriilor are statutul de arhitect-șef și reprezintă autoritatea tehnică în domeniul amenajării teritoriului și urbanismului din cadrul administrației publice județene și locale.
[ link extern ]
In mod normal modificarile la fatada sunt supuse autorizarii. In vederea obtinerii autorizatiei trebuie sa prezentati si acordul asociatiei.
Primul pas este sa solicitati primariei emiterea unui certificat de urbanism in vederea montarii marchizei. Si vedeti ce va cere acolo... Aflati ce solicitare a facut arhitectul, poate exista deja o aprobare legala...
Asociatia nu are cum sa va amendeze, dar va poate face reclamatie catre Politia Locala - disciplina in constructii si ISC pentru realizarea de constructii fara autorizatie.
Ultima modificare: Joi, 14 Aprilie 2022
DinuX, utilizator

Alte discuții în legătură

Autorizatie pentru copertina MrV MrV Buna seara, Imi cer scuze daca s-a mai intrebat dar am cautat si nu am gasit. Vrem sa punem o copertina la intrarea in bloc. Copertina este fixa. Avem sau nu ... (vezi toată discuția)
Autorizatie pentru izolare termica apartament ContSters94817 ContSters94817 As dori sa stiu daca trebuie autorizatie de la primarie pt izolarea termica a apartamentului si cum se obtine aceasta ,cat costa? Am gasit pe internet un ... (vezi toată discuția)
Ac montat lângă geamul meu zoe militaru zoe militaru buna ziua. vecina mea a montat 3 aparate de AC, unul dintre ele, partea exterioara, e montata chiar langa geamul meu, pe peretele exterior aferent camerei ... (vezi toată discuția)