avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema: am ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea problema: am preluat firma ...

Buna ziua,
Ma confrunt cu urmatoarea problema: am preluat firma sotului meu ( in urma decesului acestuia ), firma cu datorii la finante si banci. De 2 ani am contractat un avocat, am reusit sa intru in insolventa de curand. Acum este si un lichidator judiciar.
Stiu ca este ceva de durata insa eu am ajuns in imposibilitatea de a plati si avocat si lichidator judiciar, avand in vedere ca sunt si mama singura. In cazul in care renunt acum, ce se poate intampla?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: GRINSOLV IPURL , Practician in insolventa 19:26, 9 August 2022
Nu e clar la ce sa renuntati...

Presupun ca ati mostenit partile sociale ale societatii si ati inregistrat dobandirea acestora in registrul comertului, ceea ce va confera calitatea de asociat.

In procedura insolventei asociatii pot desemna un administrator special care le va reprezenta interesele si va urmari procedura, nu avocatul dumneavoastra.

Onorariul lichidatorului judiciar se plateste din averea debitoarei si, in situatia in care debitoarea nu detine bunuri si disponibil banesc suficient, onorariul lichidatorului judiciar se va plati din fondul de lichidare.

Daca scrieti mai multe detalii si reveniti cu alte intrebari mai in concret, va voi raspunde.

Sper sa va fie de folos informatiile.
Buna ziua,
Eu plateam si avocat si lichidator, intre timp a ramas doar lichidatorul. Intr-adevar societatea nu mai detine bunuri si disponibil suficient si probabil din cauza aceasta mi s-a stabilit o suma lunara.
Daca nu va cer prea mult, mi s-a instituit si poprire pe cont din cauza a doua credite bancare pentru care am semnat ca si fidejusor. In momentul de fata mi se retine lunar 1/2 din salariu, pot face o contestatie? Sunt mama singura si nu este usor sa ma descurc doar cu jumatate din salariu.
Va multumesc frumos!
Nu vad la ce sa faceti contestatie.

Din ce ati scris se intelege ca ati semnat un contract ca, in cazul in care societatea nu va putea restitui creditele bancare, dumneavoastra veti plati personal.

Din pacate, se pare ca societatea nu poate plati, deci se intampla situatia pentru care v-ati angajat.

Sper sa va fie de folosi informatiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. suntem în procedura de insolvență a unei societăți ... Ivan Amelian Ivan Amelian Bună ziua. Suntem în procedura de insolvență a unei societăți comerciale, cu datorii la ANAF. Judecătorul a hotărât (fără ședință publică) ... (vezi toată discuția)
Cum pot solutiona problema?- codebitor executat silit JIGULINA JIGULINA Buna seara! sunt codebitor la un credit bancar facut in 2009 , durata creditului este de 10 ani, adica se va incheia in ianuarie 2019. In toata aceasta ... (vezi toată discuția)
Fidejusor didero didero Buna seara, Eu in calitate de persoana fizica si sotie a unuia dintre asociatii unei firme am semnat pe un contract ca fiind fidejusor.Sotul meu a decedat si ... (vezi toată discuția)