avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce pot face impotriva notarului partinitor .Buna ziua ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce pot face impotriva notarului partinitor .Buna ziua , am cumparat in luna decembrie un imobil situat in ...

Buna ziua , am cumparat in luna decembrie un imobil situat in alt judet , ne-am prezentat la notarul vanzatorului care ne-a arata actele :contractul de v-c , certificat energetic si planul de amplasament al imobilului , atat .la prezentarea casei mi-au spus ca este din caramida iar acum am constatat ca este din bca . in februarie i-am cerut prin email sa-mi dea actele care au stat la baza intocmirii contractului de v-c acestea fiindu-mi necesare la banca , mi-a raspuns ca daca solicita banca le v-a da . recunosc ca "m-am grabit". vanzatorul,notarul si agentul imobiliar au fost in cardasie . ce pot face acum ?
Buna ziua , aveti dovezi din care sa reiasa ca v-ar fi spus ca imobilul este din caramida ?
buna ziua , acest aspect era stipulat in postarea de pe olx si sustinut verbal in fata notarului
Ok și cu ce a fost notarul părtinitor?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Gheorghiescu, da, puteti incerca sa obtineti, fie anularea actului pentru eroare, fie reducerea corespunzatoare a pretului deja achitat, fie o plangere penala daca se valideaza aspecte penale in cauza (mai greu asa ceva, pentru ca va revenea si dvs, in calitate de cumparator diligent obligatia de a verifica bunul cumparat).
De asemenea, lege civila afirma ca: "Întinderea obligației de predare
(1) Obligația de a preda bunul se întinde și la accesoriile sale, precum și la tot ce este destinat folosinței sale perpetue.
(2) Vânzătorul este, de asemenea, obligat să predea titlurile și documentele privitoare la proprietatea sau folosința bunului.
"
Deci, toate actele care privesc imobilul, ar fi trebuit sa va fie predate, si nu doar "daca le cere banca", pentru ca banca este un tert, nu este proprietarul imobilului.
Oricum, trebuie analizata situatia cu actele pe masa si nu de la distanta. Cautati varianta sa discutati cu un specialist fata in fata.
eu ma indoiesc de cardasia asta. ma gandesc la utilizarea intentionata. utilizarea pentru locuire nu face diferenta intre BCA si caramida. insa eu cred ca dvs doriti sa-l puneti gaj. asta e o altfel de utilizare. daca tot stiati acest lucru ar fi trebuit sa solicitati documentele la data vanzarii. si le-ati fi primit sau nu. fiindca e posibil ca ele sa nu existe (apartamentele construite inainte de 89, de ex., erau vandute cu niste procese verbale de predare de 3 randuri)

Alte discuții în legătură

Casa noua construita pe amprenta casei vechi unika01 unika01 Buna ziua, Doresc sa achizitionez o casa. E noua, e la gri. Casa a fost construita intr-o zona necooperativizata (fara titlu de proprietatate), pe amprenta ... (vezi toată discuția)
Notarul este garant pentru actele inscrise in contract vanzare cumpărare? Ra'luca Ra'luca Bună ziua. Am cumpărat un imobil si, vânzătorul a prezentat la notar autorizație construcție-imobil din lemn, certificat fiscal-imobil din lemn, CADASTRU ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament vechi cu probleme rlv Epuree Epuree Buna ziua, Vreau sa cumpar pentru fiul meu un apartament receptionat prin proces verbal de predare-primire emis de Imobiliara RA - Sucursala Colentina la ... (vezi toată discuția)