avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Care sunt termenele, conform modificărilor aduse de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Care sunt termenele, conform modificărilor aduse de Legea 105/2022 ...

Care sunt termenele, conform modificărilor aduse de Legea 105/2022 actului normativ ce reglementează eliberarea actelor de stare civilă, pentru certificatul de naștere al unui copil?
Cel mai recent răspuns: Elena Andreea , administrator 11:18, 3 Mai 2022
Nașterea unui copil trebuie declarată în termen de 30 de zile pentru copilul născut viu și în termen de trei zile pentru copilul născut mort, așa cum prevede Legea 119/1996 cu privire la actele de stare civilă. Dacă copilul născut viu a decedat în interiorul termenului de 30 de zile, declararea nașterii se face în termen de 24 de ore de la data decesului.

Una dintre modificările aduse de Legea 105/2022 actului normativ ce reglementează eliberarea actelor de stare civilă prevede că, de-acum încolo, dacă declarația de naștere se face după aceste termene, dar nu mai târziu de un an de zile de la naștere, certificatul de naștere se va elibera în termen de 30 de zile de la solicitarea părintelui, fiind necesară și aprobarea primarului unității administrativ-teritoriale, a șefului misiunii diplomatice sau al oficiului consular de carieră al României, în raza căruia a avut loc nașterea.

Pentru mai multe informații legate de reglementările privind eliberarea certificatului de naștere al unui copil, vă rog să accesați următorul link: www.avocatnet.ro/articol_613...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere irina888 irina888 buna ziua, am nascut in spania si din motive personale am fost nevoita s avin in romania imediat ce ma fost externata din spital. mentionez ca nu am depus ... (vezi toată discuția)
Copii fara certificate de nastere gigelas gigelas O femeie a nascut un prim copil. Aceasta nu avea niciun fel de act de identitate. Ulterior,copilului nu i s-a facut certificat de nastere (probabil din cauza ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere pentru copii emilramba@yahoo.com emilramba@yahoo.com buna as dori sa pun si eu o intrebare in legatura cu certificatul de nastere cum se poate optine in romania daca copilul sa nascut in strainatate si cit ... (vezi toată discuția)