avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

am lucrat ca barmana la o firma timp de 5ani timp in care am stiut k sunt angajata,dupa ce am renuntat sa lucrez am mers si miam ridicat carte de munca.atuncea am aflat ca de fapt am fost angajata doar 1an.pot face ceva acuma???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:07, 15 Ianuarie 2010
Buna seara,
daca stiti ca a-ti semnat contractul de munca acum 5 ani, incercati sa rezolvati cu angajatorul. In cazul in care nu va recunoaste cei 5 ani, faceti o sesizare la ITM. Sigur vi se va rezolva aceasta problema.
Cand ati semnat c.i.m. ce data de inceput a activitatii avea? ... ITM-ul poate doar sa constate ca ati fost angajata la acea societate insa numai daca exista dovezi care sa probeze acest lucru .. colegi de serviciu, inscrisuri care sa dovedeasca ca in acea perioada ati lucrat acolo ...

De asemenea, deschideti si o actiune in instanta....în situaţia în care contractul individual de muncă nu a fost încheiat în formă scrisă, se prezumă că a fost încheiat pe o durată nedeterminată, iar părţile pot face dovada prevederilor contractuale şi a prestaţiilor efectuate prin orice alt mijloc de probă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa-mi raspundeti si mie stefan_constanta stefan_constanta va rog sa-mi raspundeti si mie ,m-am angajat pe data 23.08.2010 iar pe data de 01.09.2010 era zi de salariu in perioada asta am lucrat 6 zile a cite 8 h pe zi ... (vezi toată discuția)
Munca la negru byadina byadina Buna ziua! Am o problema si nu stiu cui sa ma adresez; e prima data cand intru pe acest forum, sper sa gasesc raspunsurile de care am nevoie. La sfarsitul ... (vezi toată discuția)
Ce sanse de castig am 56emil 56emil am lucrat 5 luni la o s.c ca manager restauran,nu mi-au facut contract de munca,m-au folosit si la alte lucrari care nu erau de specialitatea mea,iar apoi am ... (vezi toată discuția)