avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Potrivit Legii nr. 119 din 28 aprilie 2022 pentru ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Potrivit Legii nr. 119 din 28 aprilie 2022 pentru modificarea ...

Potrivit Legii nr. 119 din 28 aprilie 2022 pentru modificarea alin. (5) al art. 65 din Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, persoanele care au locuit cel putin 30 de ani in anumite localitati beneficiaza de reducerea varstei de pensionare cu 2 ani. Intrebarea mea este daca aceasta reducere se aplica oricui in diferent de vechimea in munca sau a stagiului de cotizare.

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 19:32, 16 Septembrie 2022
Va citez,,,” nu are legatura cu vechimea in munca sau stagiul de cotizare”. Acuma ati dat o la intors. Nu mai inteleg nimic! Si totusi,,,daca am 64 de ani si 20 de cotizare pot sau nu sa ies intr una din variante?
Daca cititi cu atentie ce am scris veti vedea ca stadiul complet de cotizare este obligatoriu a fi indeplinit.
Citez din raspunsul anterior: "Raspunsul meu se refera la iesirea la pensie cu stadiu de cotizare indeplinit ...."
Si la pensia anticipate cum e ?!
Dar cu penalizare sau anticipate se poate Daca nu ai stagiul complet de cotizare?
Posibilitatile sunt doar cele mentionate, fara posibilitati de speculare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata,locuitor in zona miniera aloaurica aloaurica femeie,nascuta in 6.09.1957,muncesc si acuma cu 37 ani vechime,cu peste 30 de ani locuiti in zona miniera _baia mare.Cand pot iesi la pensie fara ... (vezi toată discuția)
Varsta limita pentru pensionare marin1981 marin1981 Am 51 de ani impliniti.Am o vechime in munca de 30 de ani , din care 10 ani sunt la gr II.Imi puteti spune , va rog, care este varsta limita la care pot iesi ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata stefaste stefaste Rog frumos pe cineva care ma poate ajuta c-un raspuns referitor la varsta de pensionare. Art.62-(1) Pensia anticipata se cuvine,cu cel mult 5 ani inaintea ... (vezi toată discuția)