avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... consecinte desfiintare impozit venit microintreprinderi
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

consecinte desfiintare impozit venit microintreprinderi

Stimati colegi,
va propun sa discutam care credeti ca vor fi consecintele desfiintarii impozitului de 3% pe venit.
Credeti ca se vor inregistra venituri suplimentare la buget ?
Sau, dimpotriva, vom asista iar la un val de suspendari/desfiintari de firme ?

De asemenea , va rog sa discutam cum este posibil ca o lege ( fie ea si a bugetului de stat ) sa modifice codul fiscal , in conditiile in care prevederile codului fiscal sint urmatoarele :

ART. 3
Principiile fiscalităţii
Impozitele şi taxele reglementate de prezentul cod se bazează pe următoarele principii:

d) eficienţa impunerii prin asigurarea stabilităţii pe termen lung a prevederilor Codului fiscal, astfel încât aceste prevederi să nu conducă la efecte retroactive defavorabile pentru persoane fizice şi juridice, în raport cu impozitarea în vigoare la data adoptării de către acestea a unor decizii investiţionale majore.

ART. 4
Modificarea şi completarea Codului fiscal

(1) Prezentul cod se modifică şi se completează numai prin lege, promovată, de regulă, cu 6 luni înainte de data intrării în vigoare a acesteia.

(2) Orice modificare sau completare la prezentul cod intră în vigoare cu începere din prima zi a anului următor celui în care a fost adoptată prin lege.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: LEX PROFESIONAL CONSULTING , Consilier juridic 23:57, 31 Ianuarie 2010
Principiile fiscalitatii ce deriva din constitutie si legea fiscala, cod procedura fiscala sunt aberatii pentru fisc, dar dureroase prin ignorarea lor pentru contribuabil .

Oricum statul prin institutiile sale abilitate este cel mai mare evazionist ( cine il verifica cum cheltuie banii si trage la raspundere - alt bugetar ) si hotoman la drumul mare prin modul cum impune, aplica, interpreteaza, colecteaza taxele si impozitele .

La mai Congo !!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit micro in 2010 expro expro am urmatorul caz: o micro a platit in 2009 asa: trim I 2009 -imp. micro. 819 ron trim II 2009-imp. micro.- apr. si -277 ... (vezi toată discuția)
Impozitul 3% pt imm in 2010? viopopa1 viopopa1 Doresc sa stiu daca a fost prelungita legea privind plata impozitului pe venit (3%) si in anul 2010? Nu am gasit nicaieri oug prin care ramine in vigoare ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit in 2010 pt.soc.care au fost micro cu impozit cu 3% camicami camicami Avand in vedere ca din 2010 se schimba modul modul de stabilire a impozitului pe profit trimestrial ptr.societatile platitoare de impozit 16% in anul 2009,va ... (vezi toată discuția)