avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... motivarea recursului intr-un proces penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

motivarea recursului intr-un proces penal

conform c.p.p. motivarea recursului se depune la instanta cu cel putin 5 zile inaintea primului termen de judecare a acestuia. Daca nu am facut acest lucru mai are rost sa ma prezint in instanta?( Se primeste motivatia si in ziua recursului?)
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:02, 8 Februarie 2011
Ce vreti sa obtineti de la instanta?
Daca parchetul a declarat recurs poate sa fie suficient.
vreau sa obtin anularea certificatului de mostenitor obtinut pe baza unui titlu de proprietate declarat nul printr-o sentinta definitiva.
Buna, nu stiu daca scriu unde trebuie deoarece abia m-am inregistrat si vreau foarte mult sa va adresez unele intrebari.

In cazul unei decizii definitive in urma careia inculpatul a primit pedeapsa cu suspendare, aceasta se mai poate schimba?
Va intreb deoarece prietenul meu a primit pedeasa cu suspendare dupa ce a petrecut 4 luni inchis. In august a primit pedeaspa cu suspendare definitiva. 10 luni a stat in libertate si acum brusc dupa atata timp l-au arestat :(( pe baza aceluasi dosar el nefancand nimic ilegal intre timp. X-( decizia de arestare nu aparea nicaieri pe site-ul judecatoriei si nici a curtii de apel (scria doar ca e recurs). Avocatii lui de asemenea nu stiau nimic si au ramas la fel de surprinsi deoarece ei nu au fost anuntati de nimic. Nici el nu a primit nici o instiintare acasa doar ce au venit cei de la ipj si l-au arestat :((.
Imi explica si mie cineva cum e posibil asa ceva?
Va multumesc!:(
Eu nu pot sa va dau nicio explicatie deoarece ar putea fi mai multe variante dar nu are sens sa le expun.
Sa se intereseze avocatii lui despre ce este vorba.
Pai s-a interesat unul din avocati si se pare ca procurorul a facut recurs ca nu-i convenea lui (dupa atatea luni:(( ) ca e in libertate. Ce om rau.....:(

Imi pare rau daca sunt prea insistenta dar sunt disperata. Ar fi vre-o sansa sa scape??? Sa fie iar cu suspendare sau nu stiu orice numai 3 ani acolo nu.....:((
Ultima modificare: Joi, 13 Ianuarie 2011
andreea-s, utilizator

Alte discuții în legătură

Liber la fond, se mai face recurs? ralukastrugaru ralukastrugaru daca la fond e pus liber iarasi de catre tribunal curtea se mai sesizeaza sa faca recurs? multumesc . (vezi toată discuția)
Termen legal recurs si formulare (penal) vm85 vm85 Buna seara, Va rog dati-mi un sfat, deoarece sunt putin cam speriat in acest moment. Sunt inculpat intr-un dosar penal, am fost arestat preventiv timp de 5 ... (vezi toată discuția)
Apel ruonscalafat ruonscalafat dupa ce Tribunalul Dolj va da o hotarare la finalul unui proces de fond, in cat timp trebuie efectuat apelul catre Curtea de Apel Craiova? (vezi toată discuția)