avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie insotitor retroactiv
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie insotitor retroactiv

Buna ziua!
Am contestat in instanta incadrarea in grad de handicap grav, solicitand si asistent personal.
Am castigat si mi s-a eliberat un nou certificat cu grad grav cu asistent personal,emis la data cand a devenit definitiva hotararea judecatoreasca, dar cu valabilitatea primului certificat.Primaria nu vrea sa imi dea indemnizatia retroactiv, considerand valabilitatea certificatului din data in care a fost emis ulterior.Conform Legii 448, art 43,al.3,consider ca trebuie sa primesc drepturile retroactiv, de la data emiterii p[rimului certificat contestat.
Cel mai recent răspuns: Mimi Mihaila , utilizator 12:48, 20 Mai 2022
Bună ziua!
In mod normal trebuie sa va dea pensie retroactiv de la data emiterii primului certificat de handicap!
Av. Mădălina Moceanu
Baroul Bucuresti
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi recunoscute dupa deces Medeea  Iliescu Medeea Iliescu O persoana care a fost incadrata, in luna august, in gradul de handicap \"accentuat\" contesta certificatul de incadrare in grad de handicap la Comisia ... (vezi toată discuția)
Drepturi recunoscute dupa deces Ics_buhusu Ics_buhusu O persoana care a fost incadrata in luna martie 2019, in gradul de handicap grav contesta certificatul de incadrare, in grad de handicap la Tribunal-Sectia ... (vezi toată discuția)
Modalitate de renuntare la asistent personal palsecam palsecam Buna ziua. Sunt interesat de etapele care trebuie urmate, astfel incat o persoana cu handicap grav sa renunte la asistentul personal, fara ca pacientul sa ... (vezi toată discuția)