avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... chirie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

chirie

Buna ziua,

Am stat cu chirie 3 ani intr-un apartament cu 2 camere fara contract.Am platit 300 euro pe luna plus restul cheltuielilor.In ultimele 3 luni nu am mai putut sa platesc, si am plecat.Mi-a oprit mobila si alte bunuri in contul banilor.Ce pot face?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Andreea Istrate , Avocat 17:37, 2 Februarie 2010
Sunteti aici sa oferiti solutii
,
Sfaturi nu solutii, domna manager.
Nu, nu imi permit sa va judec dar am dreptul sa-mi exprim opinia si mi-am exprimat-o dupa ce am citit toate topicurile deschise de d.voastra: chirie, imprumut, marfa. Asa am ajuns la sfatul dat: incercati reesalonarea datoriilor pentru a nu fi presata de eventuale firme de recuperare. Apropo, si eu am 3 copii sunt fara loc de munca si eu lupt sa-i cresc numai "armele" sunt altele.

plangere penala pentru abuz de incredere

cine a facut abuzul, propietarul de buna credinta sau chiriasul care nu si-a platiit chiria?
Ce facem acum se numeste polemica si nu prea este cazul.Nu are legatura calitatea de proprietar al spatiului inchiriat cu cea de invinuit intr-o plangere penala.Faptul ca cineva a locuit la tine in casa si nu s-a achitat de obligatiile stabilite de comun acord nu iti da dreptul sa dispui de bunurile lui dupa placul tau, ci sa te plangi in justitie, cu probe, sa-ti plateasca ce-ţi datoreaza, daca dovedesti ca iti datoreaza ceva. de ce nu au incheiat contract de inchiriere? Pt.ca domnul proprietar trebuia sa plateasca impozit la stat pe chiria incasata? Nu mi se pare ca e vorba de prea multa buna-credinta pe-aici. Totusi, timp de niste ani s-au platit "o caruta de bani" pe luna ca si chirie. Acesta este punctul meu de vedere. Cu privire la abuzul de incredere, sa stiti ca este posibil inclusiv intre soti, iar legea e lege pt.toata lumea.
Acesta este punctul meu de vedere.

Avti dreptate si va respect punctul de vedere.
pneagu a scris:

S-au adunat cam multe: marfa neachitata, imprumut, neachitat, credit la banca neachitat, chirie neplatita, ... chiar credeti ca va va ierta cineva? Scria cineva deunazi de "falimentul personal". Nu exista asa ceva, trebuie sa ne stapanim sau sa ne achitam datoriile. Va sfatuiesc sa mediati cu toti creditorii si sa faceti o reesalonare a datoriilor, inclusiv la banca.

Eu sunt unul dintre utilizatorii care scria acum vreo 2 zile despre falimentul personal...
Va rog sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare...
Dvs chiar credeti ca lumea se incapataneaza sa nu isi mai plateasca datoriile pe care are??????Degeaba "TREBUIE sa ne stapanim sau sa ne achitam datoriile" daca sacul e demult gol!!!!!!!!!!

pneagu a scris:
Apropo, si eu am 3 copii sunt fara loc de munca si eu lupt sa-i cresc numai "armele" sunt altele.

Da...si problemele sunt altele...

Alte discuții în legătură

Recorelare mancipri mancipri Acum vreo 3 ani am imprumutat 4500 ron de la banca .citifinancial . Trebuie sa rambursez 7200. Pana acum am platit 5300 ron. Am intarziat vreo 2 rate. Cei de ... (vezi toată discuția)
Ce urmeaza daca refuz un bo???urgent va rog gabrielabadea gabrielabadea AM SI EU O PROBLEMA URGENTA!!!AM UN MAGAZIN DE HAINE SI MAMA A DAT BILETE IN ALB UNUI FURNIZOR IAR ACESTA A SCRIS TOATA SUMA RESTANTA PE ACESTE BILETE, DAR ... (vezi toată discuția)
Credit MariusCata MariusCata Buna ziua, am si eu o întrebare. In anul 2004 am luat un credit foarte mic, neștiind ca nu a plătit nici un leu banca neanuntandu-ma in nici un fel in anul ... (vezi toată discuția)