avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... imprumut
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

imprumut

Buna ziua,

Anul trecut in august, am luat cu imprumut 2000 euro de la niste prieteni fara nici un act legal doar cu o hartie scrisa la calculator si fara martori, acum ma someaza si ma ameninta sa dau banii dar nu am momentan de unde?
Ma pot da in judecata?
Cel mai recent răspuns: Poesia74 , utilizator 11:07, 10 Mai 2010
In aceasta situatie incercati medierea deoarece este cea buna solutie in acest caz.
Nu au ce sa va faca pe cale legala,deoarece nu au cum sa dovedeasca ca v-au dat banii.Hartia aia facuta la calculator putea fi facuta oricand,de oricine...deci nu are nici o valoare...
Si dvs puteti sustine ca i-ati dat inapoi...in cazul in care se ajunge printr-un absurd la judecata...
Insa puteti pati altceva,daca sunt oameni violenti...
Cred ca ar trebui sa cadeti la o intelegere...dar nu va luati alte angajamente scrise,mai bine vrebale!
Poesia74 a scris:

Buna ziua,

Anul trecut in august, am luat cu imprumut 2000 euro de la niste prieteni fara nici un act legal doar cu o hartie scrisa la calculator si fara martori, acum ma someaza si ma ameninta sa dau banii dar nu am momentan de unde?
Ma pot da in judecata?


daca acel contract este semnat de dvs, chiar si fara martori are castig in instanta. este un inscris sub semnatura privata cu valoare juridica. nu va poate cere dobanda mai mare decat dobanda legala ... insa poate obtine un titlu executoriu
Daca ati fi avut martori , acest inceput de dovada scrisa se completa cu depozitiile acestora.
Incercati sa recuperati creanta prin buna invoiala.
Buna seara,

Revin la acest subiect cu intrebari.Am primit citatie pentru a ne prezenta la tribunal.Ce se poate intampla? Citatiile sunt si pentru mine si pentru sotul meu. Avand in vedere ca eu am un bebe mic nu ma pot prezenta in instanta, e suficient daca merge doar sotul?Nu am avut martori, e doar o foaie scrisa la calculator cu numele de chitanta, datele din buletin, suma imprumutata si dobanda practicata de banca.Ei ne-au dat acesti bani cu conditia ca in afara banilor sa platim si dobanda aferenta practicata de banca unde ei au banii.Nu e nimic legalizat si nu au fost martori. Ce acte sa aiba sotul meu la el?Mentionez ca sotul nu are serviciu in prezent, eu detin doar indemnizatia de crestere a copilului plus pensia fiului meu.Nu avem alte venituri.

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Actiune in raspundere contractuala, contestatie in anulare diana_2012 diana_2012 Trei \\"prieteni\\" X, Y, Z asociati si angajati intr-o firma XYZ imprumuta in anul 2007 o suma mare de bani de la S si ii depun in contul firmei in prezenta ... (vezi toată discuția)
Urgent/ o pãrere michi michi 1. s-a facut convocare la conciliere directa in luna februarie a acestui an. Trimis cu posta cu confirmare de primire. Deoarece nu s-au prezentat am introdus ... (vezi toată discuția)
Citatie politie plangere penala - procedura garson garson Buna ziua, Doresc sa stiu cum sa procedez cand sunt chemat la politie ca am depusa o plangere penala. Am avut o altercatie verbala cu cineva intro seara in ... (vezi toată discuția)