avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Acum cateva luni asociatia a decis sa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Acum cateva luni asociatia a decis sa renoveze toata ...

Buna ziua! Acum cateva luni asociatia a decis sa renoveze toata scara blocului (9 etaje). Problema este ca ei au decis lucrul acesta doar cu persoanele care au fost la o sedinta de bloc (5-7 pers). Acele persoane au fost de acord iar rezultatul a fost unul scandalos. Pentru varuit,reparat glafuri si vopsit balustrada si usi lift firma a cerut 850.000 de lei ! Asa ceva este inadmisibil,iar din cate stiu pentru o astfel de chestie trebuie sa se stranga semnaturi de la 50% +1 apartament ca sa se poate da drumul la lucrare. Ei nu au strans nimic si acum sunt obligat sa platesc o gramada de bani pentru niste chestii care nu fac banii aia. Nu mi se pare normal asa ceva,eu nu am de unde sa platesc atatia bani...Si nu mi se pare corect ca ei sa decida doar cu 5 persoane reparatii de aproape 1 milion de lei. Ce pot sa fac? Peste 60% din locatari nu au fost de acord cu asta si nici nu platesc. Au voie sa ma oblige sa platesc?
A,si inca un lucru...cand a fost propusa la renovare si scara blocului A (a mea fiind B) cei prezenti la intalnire (tot 5-6 persoare) au zis ca nu vor...si nu s-a dat drumul la nimic. Adica ei se bazeaza doar pe persoanele care nu au serviciu si ce sa faca toata ziua ca sa scoata bani... Nu sunt de vina ca nu pot ajunge cand vor ei. Sunt de parere ca trebuie sa se faca o lista si sa se anunte toti locatarii sa vina pe rand cand au timp sa semneze pentru ce vor ei sa faca....
Ultima modificare: Vineri, 27 Mai 2022
Paul George, utilizator
Cel mai recent răspuns: anatiti , utilizator 16:20, 31 Mai 2022
Trebuie gasit un delegat. Optiunea de a numi un delegat se poate face inainte de sedinta. Parca este o regula ca romanii sa nu gaseasca mijloace prin care sa se implice efectiv, dar asteapta apoi minuni. Cum naiba se poate explica ca dintr-un bloc cu 9 etaje au participat doar 5-6 locatari ?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceți cum au spus yatka și inocentta, dar exclusiv în scris. Hotărârea ședinței de scară, care probabil nu a avut nici proces-verbal al discuțiilor, după ce că a fost ilegal convocată, e nulă. Adică nu e valabilă, nu poate fi aplicată. Puteți trimite de fiecare dată scrisoare cu confirmare de primire. Va dura. Dar merită! E posibil să aibă susținere la serviciul din primărie ( se întâmplă, că și ei sunt oameni, cărora le prind bine banii) . Apelați atunci la instanță.
Daca lucrarea nu este prevazuta in bugetul stabilit la ad. generala din primul trimestru al anului nu se poate face lucrarea. Iar astfel de lucrari se fac din fondul de reparatii, mai ales la o astfel de suma. E vorba de Roni? Cititi legea 1976 a asociatiilor de proprietari si vedeti unde va incadrati. Daca este ilegal va adresati serviciului pemtru asociatii de propriatari de la primarie si apoi luati alte masuri. Dar suma este colosala: 17000o euro??????
Ultima modificare: Marți, 31 Mai 2022
anatiti, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotărâre adunare generală botezclaudia botezclaudia Mă interesează cati proprietari trebuie să fie de acord, conform noii legi a asociației, pentru a se adopta o hotărâre: jumătate plus 1 sau două ... (vezi toată discuția)
Repararea unei parti a acoperisului blocului. Nicolae71 Nicolae71 Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc cu doua scari care are in total 32 de apartamente. Cu cativa ani in urma,acoperisul blocului a fost mansardat in proportie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cine trebuie sa se ocupe de reparatie si zugravirea ... natasav natasav Buna ziua, Cine trebuie sa se ocupe de reparatie si zugravirea scarii de bloc? Recent am cumparat un apartament in acest bloc dar parterul arata groaznic ... (vezi toată discuția)