avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda data degeaba de catre politie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda data degeaba de catre politie

Buna ziua. Cum se poate intampla ca politia romana sa iti dea amenda degeaba, s-a luat de faruri dar am mers la RAR si mi-au spus ca nu au nimic.Ce as putea sa fac de acum incolo, mi se pare penibil sa iei amenda chiar degeaba.Ar fi nevoie de specificat ca politistul era intre 20-30 si nu mi se parea ca are atat de multa experienta, o observatie rautacioasa , dar si datul amenzii mi s-a parut fix la fel.Cum as putea sa iau probe la fata locului - video (sau ce as putea face)? Cum pot sa il rog sa ceara expertiza unui alt coleg ? Inteleg ca datul in judecata ar insemna multi bani din buzunarul meu si mai mult de un an sa dureze. Cum as putea sa evit o asemenea intamplare data viitoare?
Ultima modificare: Duminică, 29 Mai 2022
Laur56, utilizator
Cel mai recent răspuns: pop_m , utilizator 12:03, 31 Mai 2022
multumesc, latka

Practic, alin. 4 confirma ca politistul nu poate constata reglarea necorespunzatoare a farurilor prin simtul propriu.
Pe speta in cauza, @laur56, care a fost motivul pentru care v-a amendat? Becuri arse, faruri dereglate...? Pentru ca daca e pentru reglajul farurilor, asta e motiv de anulare PV...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru o mașină care prezintă urme de rugina pe aripa spate ... MIHA092325 MIHA092325 Pentru o mașină care prezintă urme de rugina pe aripa spate este nevoie sa se retina talonul.?? (vezi toată discuția)
In cazul in care sunt oprit de politia rutiera, acestia au dreptul ... Iustint Iustint In cazul in care sunt oprit de politia rutiera, acestia au dreptul sa: 1. Imi ceara sa ii insotesc pana la o anumita locatie pentru a efectua un control ... (vezi toată discuția)
Cine poate opri un autoturism in trafic? doar politia? BG BG Va rog sa-mi spuneti daca in trafic poti fi oprit de o alta autoritate decat Politia Rutiera! Ex. Jandarmeria, ARR, Armata, etc. Ce se intampla daca nu ... (vezi toată discuția)