Dacă vine poliția la ușa mea, în urma unei plângeri, iar eu sunt chiriaș acolo, ce se întâmplă ? Este proprietarul luat de gât cumva ? Sau sunt eu ?
Întrebarea și mai concretă este: în ce condiții mă pot face eu răspunzător pentru ce se întâmplă în apartament și în ce condiții este răspunzător proprietarul ? Contractul de închiriere (dacă există unul) poate juca un rol important ?
CHKa
Utilizator 15din 15 utilizatori consideră acest răspuns util
Stimate Andrei_1989 , pot sa va spun de ce nu inchiriez EU unor persoane cu copii . Desigur ,, daca se intampla galagie exagerata , scandal si vecinii cheama politia , raspunzator e locatarul care le provoaca . Dar ... ca exista si un dar , vecinii mei e foarte probabil sa ma sune si sa-mi spuna ca sunt foarte deranjati , ca au ajuns sa nu se mai odihneasca , si alte asemenea . Vecini cu care eu sunt in relatii bune de ani si ani , relatii pe care sub nici o forma nu vreau sa le stric . Sau in cazul unui rau-platnic : ajungem la executare silita , si chiriasul scoate in fata executorului doi-trei copii plansi , si spune ca nu are unde merge ... oare are executorul inima sa-i scoata in drum ? poate ca nu , le mai da un termen ... Paguba-i a mea ... Ma tem ca , intr-o situatie de felul asta , parca nici eu nu as fi atat de dura , si eu am copii ... Doar ca tot a mea e paguba . Apoi , copiilor nu le poti reprosa ca se joaca si - de pilda - se gandesc ei ce frumos ar fi sa deseneze pe un perete , sau sa umble cu trotineta pe parchet si sa-l zgarie , sau...sau....sau.... Azi nu mai e moda sa-ti disciplinezi copiii , trebuie sa-i lasi sa se dezvolte plenar , fara ingradiri , ca-i afectezi personalitatea ... Pentru mine , sintagma “ copiii sunt copii si n-ai ce le face “ e de inteles , dar imi arata potentiale batai de cap . Prin urmare , prefer sa nu risc . E adevarat , si familiile cu copii trebuie sa traiasca undeva ... doar ca nu in proprietatea mea ...