avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 249 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... buna ziua as dori sa stiu ce drepturi are sotia/sotul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

buna ziua as dori sa stiu ce drepturi are sotia/sotul supravetuit ...

buna ziua
as dori sa stiu ce drepturi are sotia/sotul supravetuit in cazul in care nu exista copii decat din casatoria anterioara asupra dreptului de mostenire ce rezulta din dezbaterea de mostenire (sotul /sotia sta cu parintii unul din parinti este decedat existand doar dezbatere de mostenire si o sora a sotului /sotie}

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:13, 9 Iunie 2022
Nu merge asa, generalizat. Ziceti exact cine are copilul din casatoria anterioara, cine are un parinte in viata, cine se presupune ca decedeaza intai
copilul este al sotului ;sotul sta in casa parintilor tatal sotului decedat doar mama mai traieste el avand si o sora ,mostenirea este dezbatuta dupa moartea tatalui ;el si cu sotia din a doua casatorie au facut investitii semnificative ptr care exista chitante ,facturi, batrana refuza sa faca acte in caz de deces al sotului sotia ce drepturi are tinand cont ca intretinerea si tot ce tine de gospodarie este facuta de cei doi soti
multumesc frumos
1. La mostenire tatalui sotului vin mama sotului, sotul si sora acestuia (sotia supravietuitoare si descendentii). Nu conteaza cine in casa cui sta.
2. La mostenirea mamei sotului vor veni cei 2 copii ai sai, sotul si sora acestuia.
3. In caz de deces al sotului, pe acesta il mostenesc sotia si copilul
Singura chestiune care va poate incurca in ecuatie este cumnata, sora sotului, pe care o puteti despagubi pentru partea sa (de casa, in speta) si sa ramaneti cu casa, ca urmare a unui partaj voluntar dupa moartea soacrei, mama sotului.
In concluzie, in caz ca sotul decedeaza, sotia il mosteneste in concurs cu fiul, in proportiile stabilite de lege.
si care ar fi proportiile stabilite de lege ?
multumesc frumos
sotia 1/4, copilul, 3/4.
daca dvs sunteti nevasta fiului din poveste, bagati banii aiurea intr-o casa care nu e a dvs si o mai impartiti si cu cumnata.
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o nelamurire referitor la succesiune. pe scurt (x) am fost ... laura1964 laura1964 Am o nelamurire referitor la succesiune. Pe scurt (X) am fost casatorita cu A. Acesta a mai fost casatorit cu B si are doi copii. A nu are proprietati insa ... (vezi toată discuția)
Are sora mea drept la moștenirea soțului decedat? Giubega Giubega Sora mea a fost casatorită 31 ani .Soţul ei provenit dintr-o familie formată din 3 fraţi şi 2 părinţi. Tatăl şi cei 3 fii decedaţi. După urma ... (vezi toată discuția)
Casa parinteasca luiza44 luiza44 sunt un pachet de nervi am umblat din notar in notar si fiecare are varianta lui....... va rog frumos sa ma lamuriti in urmatoarea problema, tata a ... (vezi toată discuția)