avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Vreau sa dau in judecata guvernul romaniei, ministerul ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Vreau sa dau in judecata guvernul romaniei, ministerul apararii, ...

Vreau sa dau in judecata guvernul romaniei, ministerul apararii, sri-ul, spitalul Roman, politia Roman si ministerul de finante toate intr-un singur proces si sa le cer daune morale de 10 000 000 lei cumulate. Curtea de Apel Bacau a decis ca nu e de competenta lor si a trimis dosarul la Tribunalul Neamt. A procedat corect sau nu? Voi putea sa ma judec acolo sau ma trezesc ca declina si ei competenta.?
Ultima modificare: Joi, 9 Iunie 2022
utilizator16eu, utilizator
Cel mai recent răspuns: utilizator16eu , utilizator 21:48, 20 Iunie 2022
Gresit! Eu in 2019 cand am deschis procesul la Curtea de Apel Bacau cei de acolo trebuiau sa imi trrimita dosarul unde trebuia plus ca am avut si avocat deci m s-a facut intentionat. Referitor la art. 514. De ce l-ati adus in discutie? Adica trebuia sa imi dea un verdict Inalta Curte? Daca la asta va referiti Uitati ce motiv a invocat Inalta Curte: Încălcarea rolului activ de către judecătorul fondului prin omisiunea de a stabili în mod corespunzător obiectul cererii de chemare în judecată face imposibilă exercitarea de către instanţa de recurs a controlului de legalitate.
Ultima modificare: Vineri, 10 Iunie 2022
utilizator16eu, utilizator
Dvs. nu puteti introduce recurs in interesul legii. Nu aveti calitate.
CEDO e una si instantele nationale sunt altceva.
Asteptati termenul de la Tb. Neamt si intre timp luati un avocat care sa citeasca motivarea CAp. Asa puteti sa va faceti o idee de ce s-a trimis la Tb. Neamt si daca este posibil sa isi decline si aceasta instanta competenta sau nu.
Am facut cerere ca sa primesc avocat la Curtea de Apel, am primit dupa am depus eu prin email Cerere de modificare precizare a cererii de chemare în judecată cerere adiţională pentru a chema pe cine trebuie in judecata deoarece primul avocat nu a chemat decat ministerul de finante iar al doilea avocat ma pus pe mine sa fac cererea de completare apoi la termen instanta a decis Solutia pe scurt: Admite excepţia necompetenţei materiale a Curţii de Apel Bacău. Declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Tribunalului Neamţ. Asupra onorariului de avocat desemnat conform OUG nr. 51/2008 se va pronunţa instanţa învestită prin declinarea de competenţă. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 09.06.2022.
Document: Hotarâre 58/2022 09.06.2022
Din ce am inteles avocatul a cerut mutarea la tribunalul Neamt ca cica asa spune legea iar eu va trebui sa astept avocatul de la Piatra Neamt deoarece nu imi permit si am intrebat ca poate iar mi-a gresit avocatul.
Ultima modificare: Luni, 20 Iunie 2022
utilizator16eu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In 2019 am deschis un proces ca sa dau in judecata statul roman. ... utilizator16eu utilizator16eu In 2019 am deschis un proces ca sa dau in judecata statul roman. Procesul a fost deschis la Curtea de Apel; Bacau pentru ca asa mi-a spus un avocat de pe site ... (vezi toată discuția)
Nelamurire privindcompetentanta instantei - speta etta etta Am o problema si nu stiu exact cum sa procedez. Am formulat cerere de chemare in judecata impotriva unui debitor in data de 12.02.2008 in temeiul art.51 ... (vezi toată discuția)
Necomunicare intampinare natyca natyca Am si eu o speta...am chemat in judecata, la Tribunal, in contencios o institutie....la primul termen de judecata m-am prezentat personal neavand angajat ... (vezi toată discuția)