avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1481 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... diplome
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

diplome

Buna ziua tuturor,

As avea si eu o intrebare si anume:
- daca un cetatean strain care are drept de lucru in Romania (fiind casatorit cu un cetatean roman) doreste sa-si exercite profesia pe care o practica in tara lui (profesor limba engleza), ce sanse are si care ar fi pasii de urmat in acest scop?
Mentionez ca persoana nu este cetatean al unui stat din UE.

Va multumesc pentru raspuns..o zi frumoasa ...
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2010
sally_daisy, utilizator
Cel mai recent răspuns: sally_daisy , utilizator 17:07, 19 Ianuarie 2010
Ar trebui ca actele sale de calificare (diplome) sa fie recunoscute si echivalate de catre Ministerul Educatiei...
M-am gandit la acest aspect, este firesc sa fie asa, poate exista cineva care a trecut prin aceasta situatie si ma poate indruma mai exact.
Din ceea ce cunoasteti, faptul ca nu este cetatean al UE se poate constitui ca un impediment in realizarea acestui proces de recunoastere a diplomelor?

Nu constituie un impediment faptul ca nu este cetatean al unui stat membru UE ... adresati-va Centrului Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor din cadrul Ministerului Educatiei.
[ link extern ]
Va multumesc mult de ajutor!

O seara buna..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Echivalare diplome mihali mihali Buna ziua, As dori sa stiu daca ma poate ajuta cineva intr-o problema si anume: - cum se poate obtine echivalarea unor diplome obtinute in strainatate ... (vezi toată discuția)
Un atestat pentru paza este valabil si in spania ? nicutuduriu nicutuduriu Buna seara , as dori sa ma ajutati intr-o mica problema . As dori sa stiu daca un atestat pentru paza obtinut in Romania este valabil si in U.E. , mai precis ... (vezi toată discuția)
Traducator juridic livia_valentina livia_valentina Buna ziua, sunt de 8 ani in Spania. Am inceput si terminat facultatea de drept aici (liceul l-am terminat in Romania). Anul acesta am dobandit si cetatenia ... (vezi toată discuția)