avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Impreuna cu verisorii mei am un teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Impreuna cu verisorii mei am un teren extravilan, ...

Buna ziua,
Impreuna cu verisorii mei am un teren extravilan, situat pe trei parcele, impartit aleatoriu, in sensul ca o bucata are 6000 mp, alta 6,4 ha, alta 3,3 ha.
Doi dintre noi dorim sa impartim acest teren si de la primarie ne-a spus ca trebuie sa facem partajarea la notariat. Din punct de vedere legal, cum se face aceasta impartire ? fiecare parcela se imparte la 3? Sau , de comun acord isi poate alege fiecare ce parcela vrea ?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 09:20, 12 Iulie 2022
Vreți sa spuneți ca la partaj, pe suprafața de 5000 m.p sunt 2 coproprietari și doar unul vrea sa vanda?
da, exact. persoana care ramane cu cei 2500 nu stie care parte-i apartine. Ne intelegem, n-o intereseaza ca e partea dinstanga sau dreapta, dar cum se procedeaza in astfel de cazuri ?
Este acelasi lucru. Pentru a determina exact care parte ii apartine, cei doi coproprietari trebuie sa faca partajul pe lotul respectiv (de 5000 m.p).

Daca nu fac partajul, coproprietarul care vrea sa vanda nu poate vinde decat cota indiviza de 1/2, urmand ca dobanditorul sa ramana in indiviziune in locul lui, cu celalalt coproprietar, care nu vrea sa vanda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar cadastru ContSters50658 ContSters50658 Buna ziua! Pentru trecerea unei parti de teren proprietate publica din concesiunea unei societati in administrarea alteia, am inteles ca trebuie facuta o ... (vezi toată discuția)
Vanzare pamant - certificat de mostenitor Ionelll321 Ionelll321 Buna ziua, Sunt in urmatoarea situatie: strabunicul meu (tatal bunicului meu) a avut un titlu de proprietate pe o suprafata totala de 3 hectare, dupa ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil cu cota indiviza am un certificat de mostenitor ... Filia Filia Vanzare imobil cu cota indiviza Am un certificat de mostenitor unde suntem trecuti doi frati cu drept de proprietate, cota indiviza 11/16 din casa aflata pe ... (vezi toată discuția)