avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Buna seara! La 01-07-2022, ANAF a anuntat ca va ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Buna seara! La 01-07-2022, ANAF a anuntat ca va controla averile ...

Buna seara!
La 01-07-2022, ANAF a anuntat ca va controla averile persoanelor fizice. O ruda a vandut un apartament si mi-a donat banii. Mai am si niste venituri din propria afacere (magazin alimentar) unde nu am scos bonuri fiscale (venituri destul de considerabile, cateva zeci de mii de euro).
Ce imi poate face ANAF si cum pot gestiona situatia?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: erriss , utilizator 15:59, 9 Iulie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
in 2018 (feb - martie) mi-au cerut pe o tranzactie anume facuta in 2015 si au mers pe venitul meu pana in 2009, iar pe provenienta bunului vandut pana la primul proprietar; nu stiu daca a fost control aleatoriu sau reclamatie, insa am avut toate actele si dovada platilor prin banca; de la momentul invitatiei la control am avut 5 zile sa pregatesc documentele, nefiind in tara la acea data, au extins cu vreo 10 zile termenul pana la care pot trimite actele pe email; dupa vreo luna de mailuri, documente, schite si explicatii pentru provenienta au emis doc ca sunt conform si inchid dosarul etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control fiscal gigelas gigelas Buna ziua, 1-Exista firma X (beneficiar) care achizitioneaza marfuri de la firma Y (furnizor). 2-Toate marfurile au fost achizitionate pe baza de ... (vezi toată discuția)
Control pfa eugen_r2 eugen_r2 Bună ziua, Am un pfa cu domeniu de activitate \"realizare de software la comandă\". Sediul l-am stabilit într-un imobil din zona rurală pe unde nu trec ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorie catre anaf CristinaCt CristinaCt Buna ziua. Va rog sa aveti amabilitatea de a-mi oferi lamuriri cu privire la eventualitatea prescrierii unei datorii catre ANAF (impozit venit). In septembrie ... (vezi toată discuția)