avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipat partiala - recalculare / revizuire
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipat partiala - recalculare / revizuire

Conditiile in care se poate recalcula/revizui pensia anticipata partial
Decizia de pensie anticipata partiala a fost emisa din 10.03.2021 , incetarea activitatii a fost dupa 6 luni adica in data de 15.08.2021 iar cuantumul pensiei si procentul de diminuare a ramas conform deciziei din 10.03 2021..
Care sunt pasii de urmat pentru remediere?. Trebuia casa de pensii din oficiu sa revizuiasca decizia sau este necesar sa inaintez o cerere pentru recalculare sau revizuire a pensiei si daca se pot recupera sumele retrocactiv , conf art.107 din L263/2010.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CDEF , utilizator 21:28, 27 Iunie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 263/2010
Art.67(1) La data îndeplinirii condițiilor pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă, pensia anticipată parțială se transformă în pensie pentru limită de vârstă și se recalculează prin eliminarea diminuării prevăzute la art. 65 alin. (4) și prin adăugarea perioadelor asimilate și a eventualelor stagii de cotizare realizate în perioada de suspendare a plății pensiei anticipate parțiale.
(2) Transformarea pensiei anticipate parțiale în pensie pentru limită de vârstă, în condițiile prevăzute la alin. (1), se face din oficiu.

Multumesc, mi-e foarte util raspunsul asta dar la intratea in pensia pentru limita de varsta.
Acum sunt in pensie anticipata partiala. Decizia este emisa cu 7 luni anterior datei intrarii in pensie anticipata, deoarece mi-am mai continuat activitatea .
Intrebarea este daca pentru perioada (de 7luni) in care am lucrat si s-au virat contributiile, dar nu au fost initial luate in calcul , trebuie depuse documente si cerere de revizuire a deciziei cu eventualele diferente calculate efectiv de la data incetarii activitatii , respectiv data intrarii in pensie anticipata partiale?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie anticipata broscatani broscatani buna, as vrea si eu sa stiu daca pensie anticipata se recalculeaza dupa o anumita perioada sau ramane cu acea penalizare de 5 ani pana la implinirea varstei ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata crisn crisn Buna ziua,am si eu o mare nelamurire.... Mama mea s-a pensionat in 2009 anticipat fiind penalizata cu 30% ,dupa care a suspendat pensia pentru ca si-a gasit ... (vezi toată discuția)
Reducere penalitati pensionare anticipata partiala danctinpog danctinpog Daca am depus dosarul de pensionare anticipata partiala in noiembrie 2015 , dar nu am intrerupt activitatea , pot beneficia de reducerea penalitatilor conform ... (vezi toată discuția)