avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... orar si atributii diferite la angajati pe aceeasi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

orar si atributii diferite la angajati pe aceeasi functie

suntem mai multi angajati pe aceeasi functie si patronul face diferente de orar si atributii netrecute in fisa postului intre noi,
pe unii ii favorizeaza cu orar normal pe altii cu orar care se termina la ora 18(teoretic,ca practic se termina la 18.30-19.30,dupa necesitatile firmei);
pe unii cu atributii inscrise in fisa postului,pe altii cu atributii suplimentare,neinscrise in fisa postului,la salarii egale,presupun.
e legal ce face patronul?daca nu,ce se poate face ca fiecare angajat sa "beneficieze",prin rotatie macar,de postul cu orar si atributii dezavantajoase?
Ultima modificare: Joi, 21 Iulie 2022
Vulturudac, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vulturudac , utilizator 22:39, 23 Octombrie 2022
"În general programul de muncă trebuie sa fie același pentru toți cu excepția situației în care angajatorul poate stabili programe individualizate de munca, cu acordul sau la solicitarea salariatului in cauza."

-pai tocmai dvs ati scris ca trebuie acordul angajatului
Eu m-am referit la programe individualizate ...si nu la programul general al societatii, care doar trebuie adus la cunostinta salariatilor si afisat la sediul angajatorului.
si eu la fel ,la programe individualizate m am referit ca trebuie acordul angajatului,mai ales ca ceilalti angajati de pe posturi similare au alt orar,mai convenabilșla noi in firma ,fiecare categorie de meseriasi are alt orar,dar in cazul aceleasi categorii de meserie/profesie,toti au acelasi orar cu exceptia mea,in mod absolut nejustificat,pt activitati care nu au legatura cu functia/meseria pe care sunt angajat...si care nu sunt trecute in fisa postului...

Cornel Vasile a scris:

Eu m-am referit la programe individualizate ...si nu la programul general al societatii, care doar trebuie adus la cunostinta salariatilor si afisat la sediul angajatorului.

Ultima modificare: Joi, 20 Octombrie 2022
Vulturudac, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca este considerat program individulizat, atunci trebuia acordul sau solicitarea dvs. Puteti sesiza ITM-ul.
Ultima modificare: Vineri, 21 Octombrie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic
va multumesc pt lamuriri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare program de lucru radu alexandru 40 radu alexandru 40 Sunt angajat cu CIM. Durata muncii 8 ore /zi.Programul de munca nu este mentionat in CIM , ci doar faptul ca [b]\\\\"[i]Programul de munca se poate modifica in ... (vezi toată discuția)
Drepturi a1h4 a1h4 Am si eu nevoie de un raspuns.Cum ne putem apara in fata deciziilor angajatorilor? Astazi de exemplu printre usi ne zice patronul mie si colegei mele ca ne ... (vezi toată discuția)
Schimbare atributii ContSters48919 ContSters48919 In cazul in care nu doresc sa mi se schimbe complet atributiile din fisa postului, meseria si functia ramanand aceleasi, diferind insa programul de lucru si ... (vezi toată discuția)