avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Este legala montarea unei camere de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Este legala montarea unei camere de supraveghere pe ...

Buna ziua!
Este legala montarea unei camere de supraveghere pe scara blocului de catre un singur locatar (in dreptul usii lui)?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:30, 1 August 2022
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru uz personal, supraveghind propria locuinta, neincalcind normele GDPR poate sa-si instaleze acea camera de supraveghere fara probleme. Nu incalca nici o lege. Nu trebuie montaj autorizat. Daca vecinii sunt asa de scrupulosi cu folosirea "proprietatii comune" va pune suportul de prindere pe tocul propriei usi.
www.avocatnet.ro/articol_516...
Ultima modificare: Duminică, 31 Iulie 2022
latka, moderator
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legal,pentru detinere sistem de supraveghere video,de catre orice persoana fizica sau juridica in parte comuna este necesar respectarea dispozitiilor in domeniu care obliga proprietarul/beneficiarul sistemului sa detina autorizatie de supraveghere de la politie,analiza securitatii la risc -unde sa fie amplasate camerele si cate la numar si sistemul de supraveghere sa fie semnalizat
Cate asociatii de proprietari sau beneficiari persoane fizice locatari in condominii respecta aceste dispozitii??
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Iar incepeti ! Nu dati si temeiul legal care obliga persoanele fizice la asa ceva ? Altfel sunt afirmatii fara acoperire si iar induceti in eroare utilizatorii forumului.

Cind ma refer la temei legal as prefera sa puneti textul exact din lege care se refera la detinerea autorizatiei celor ce-si monteaza singuri un astfel de sistem, respectind prevederile GDPR. Nu enumerarea titlurilor unor prevederi care nu au legatura cu speta.
Ultima modificare: Duminică, 31 Iulie 2022
latka, moderator
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
sunt afirmatii fara acoperire

Mai studiati dispozitiile in domeniu
Daca chiar doriti temei legal studiati temeinic obligatiile detinatorului de sistem de supraveghere
Daca aveati exprimare decenta faceam efortul sa va prezint suportul legal,inclusiv jurisprudenta-daca cunoasteti ce reprezinta aceasta,dar la cum va exprimati pe forum nu meritati efortul
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Și eu mi-am montat un astfel de dispozitiv. Este foarte util mai ales pentru cei foarte înalți care trebuie să se aplece pentru a privi prin vizor, pentru că dispozitivul are fixat pe partea interioară a ușii un display generos. Dacă vecinii au a se teme că sunt supravegheați când se scarpină în .... nas, în zona proprietății comune și că astfel li se încalcă viața intimă, nu au decâ să o facă acasa .

Alte discuții în legătură

Videointerfon la bloc hex_xeh hex_xeh Buna ziua! Doresc sa instalez un interfon video de tip Google Nest Doorbell. Locuiesc la bloc si asta ar presupune ca va fi instalat in fata usii. Mentionez ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru instalare camera video scara blocului cospreda cospreda Buna ziua, Va rog frumos sa imi spuneti in ce conditii se poate monta o camera video de supraveghere in scara blocului? La o asociatie de prorpietari e ... (vezi toată discuția)
Aprobari sonerie video giv giv Buna ziua. Vreau sa montez o sonerie care are sistem de comunicatie video-audio. Gen...vine omul la usa si apasa butonul. Soneria are o camera video care se ... (vezi toată discuția)