avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am intrat intr-un conflict cu un individ si mi-a smuls ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am intrat intr-un conflict cu un individ si mi-a smuls telefonul

Am intrat intr-un conflict cu un individ la magazin. La iesirea din magazin, individul a devenit violent. Am inceput sa-l filmez si mi-a smuls telefonul din mana. Mi l-a inapoiat dupa cateva secunde. Toata scena a fost filmata. Se incadreaza aceasta fapta la furt? Daca nu, unde si ce risca individul daca depun plangere?
Ultima modificare: Marți, 16 August 2022
adrian_adrian18, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihail Cazacioc , Consilier juridic 08:54, 23 August 2022
Deci daca smulgi telefonul cuiva din mana ca a inceput sa te filmeze(nu cred ca are vreo relevanta ca a inceput sa filmeze, putea sa faca orice atata timp cat e legal) nu e nicio infractiune? Sunt doar curios, sa presupunem ca suntem pe strada, domeniu' public si doua persoane, X si Y intra intr-un conflict verbal, X scoate telefonul si il filmeaza pe Y, Y ii smulge telefonul din mana si presupunem varianta 1: nu il inapoiaza, pleaca cu el, asta s-ar incadra la talharie daca exercita violenta fizica asupra lui X sau furt daca nu exercita violenta, nu? Iar varianta 2: Y ii returneaza telefonul lui X( dupa cateva secunde sau minute), deci asta inseamna ca Y nu a savarsit nicio infractiune?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asa cum este descrisa situatia de fapt, nici eu nu vad sa fie vorba de o fapta de natura penala, la furt lipseste scopul, asta e clar.
@Lonapak: de ce nu ne spuneti dvs despre ce infractiune este vorba?
Eu ziceam ca este vorba despre furt in cazul de fata, dar aparent nu e.
Loviri și alte violențe sau amenințare. Sau e doar o contravenție pe Legea 61/1991. Depinde în ce sens a fost acel ins violent și cum s-a efectuat deposedarea de telefon.

Lonapak a scris:

Eu ziceam ca este vorba despre furt in cazul de fata, dar aparent nu e.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca pleca cu telefonul pe care vi l-a smuls din mana era talharie insa el vi l-a restituit, inteleg fara vreo vatamare a dispozitivului, astfel ca nu mai poate fi vorba de o fapta penala.
Pot fi consecinte daca vrei sa filmezi/fotografiezi o persoana fara permisiunea acesteia si mai ales in imprejurari conflictuale asa cum le-ati descris.Va asteptati sa nu riposteze ?Raspunsul lui a fost smulgerea telefonului,ceea ce v-a cam speriat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Talharie emyll emyll baiatul meu a furat telefonul unui alt copil din mana si a fugit,mentionez ca nu la lovit pe celalat copil,dar baiatul meu cand ia luat telefonul copilului si ... (vezi toată discuția)
Redepunerea plangerii penale retrase anterior grobianu grobianu Va rog sa ma luminati si pe mine in urmatoarea problema! Un individ pe care l-am angajat sa-mi execute niste amenajari interioare mi-a facut o lucrare de tot ... (vezi toată discuția)
Furt sau talharie BanciuElena BanciuElena Buna seara! Fiul meu Dan, în varsta de 17 ani a fost batut intr-un parc pe 15 august 2016, în jurul orei pranzului de doi tineri de 16, respectiv 18 ani, la ... (vezi toată discuția)