avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale CECURI REFUZATE
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

CECURI REFUZATE

1.Sunt angajat la o societate comerciala si am semnat cecuri la plata inca in anul trecut in in vara.Am drept de semnatura dar nu sunt administratorul firmei.Aveam banii in cont dar cum avem credit ne-a luat banca si am intrat in Cip.
Ce repercusiuni atrage dupa sine ca s-a refuzat cecul?Eu o sa raspund si penal?
2.Se poate ca o firma sa depuna pentru aceeasi datorie doua cecuri la plata , primul fiind refuzat si dupa o luna sa depuna a doua fila tot pentru aceeasi datorie?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 11:02, 19 Ianuarie 2010
1. Daca la momentul emiterii filei CEC in contul societatii exista suficient disponibil pentru a acoperi valoarea acestuia nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii prevazute si pedepsite de Legea cecului (Legea nr. 59/1934) si nu va putea fi angajata raspunderea dvs penala.
2. Daca au fost emise doua cecuri pentru doua sume diferite raspunsul este afirmativ.
incidenta bancara, plangere penala, faliment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate fila cec gev gev Buna ziua, Am un client care doreste sa aman introducerea in banca a filei CEC deoarece nu are bani in cont. Am doua intrebari: 1) Cat este valabila fila ... (vezi toată discuția)
Semnatura cec andre_1973 andre_1973 Buna ziua! Cine se face raspunzator pentru emiterea unei file cec? Cel care a emis-o sau administratorul societatii? multumesc. (vezi toată discuția)
Proceduri file cec refuzate Cent Cent Buna ziua, Daca stie cineva, va rog mult sa imi explicati la ce sa ma astept din momentul in care o fila CEC depusa in banca nu a avut acoperire. Cunosc ... (vezi toată discuția)