avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua,va rog sa ma ajutați într o problema: ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua,va rog sa ma ajutați într o problema: mama a decedat ...

Bună ziua,va rog sa ma ajutați într o problema: mama a decedat iar tatăl meu sa recăsătorit iar înainte de căsătorie cu a a 2 soție avea moștenire de la părinți o casa cu pământ și de pe urma primei soții niște terenuri și un apartament care este trecut pe numele meu cu drept de întreținere. În cazul decesului tatălui ,cea de a doua sotia are vrun drept asupra bunurilor dobândite înainte de căsătorie și la apartamentul trecut pe mine cu drept de întreținere? Va mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Liviur83 , utilizator 09:01, 20 August 2022
Va rog sa ma ajutați la aceasta întrebare,sotia dea 2 moștenește 1/4 din ce are soțul decedat...dar după decesul ei , copii care ii are sotia din prima căsătorie au dreptul la acei 1/4 ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 August 2022
Liviur83, utilizator
Da, mostenesc tot ce avea mama. Ce are mama? Si acea cota de 1/4.
După moartea mamei, Tatăl a moștenire it 1/4din ce avea mama -din aceasta moștenire are dreptul cea de a 2 soție? Și după decesul ei și copii ei? Sau îmi revine doar mie?
Înainte de căsătorie cu a 2 soție a moștenit o casa+pământ de la părinții lui , după căsătorie a 2 soție a vrut sa I dea o bucata de pământ pt a fa e casa unul din copii...însă ea a fost deșteaptă și a trecut pământul pe copilul ei . Adică ea nu are nimic pe numele ei totul e trecut pe copil. Atunci dacă ea are dreptul la 1/4 din ce are tata, după decesul ei nu ar trebui sa am și eu parte la acei 1/4 ca și copii ei? Sau acei 1/4 revine doar băiatului ei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util


Liviur83 a scris:

După moartea mamei, Tatăl a moștenire it 1/4din ce avea mama -din aceasta moștenire are dreptul cea de a 2 soție? Și după decesul ei și copii ei? Sau îmi revine doar mie?



Da, are dreptul și soția tatălui la 1/4 din 1/4, pe care tatăl l-a moștenit de la mama.
La decesul soției, cota de 1/16 va fi moștenită de copiii ei.

Alte discuții în legătură

Succesiune soți Adi. M. P. Adi. M. P. Bună ziua. Care sunt drepturile de succesiune ale intre soți. În cazul nostru : sotul are doi copii din căsătorii anterioare. Deține o casa cumarata pe ... (vezi toată discuția)
Mostenitori julesa julesa Buna ziua, Tatal meu este proprietar de apartament, s-a recasatorit civil (apartamentul a fost cumparat inaintea celei de-a II a casatorii). As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Succesiune mama vitrega rotarualin rotarualin BUNA ZIUA VA ROG SA MA AJUTATI IN LEGATURA CU O PROBLEMA LEGATA DE SUCCESIUNE (dupa tata ) CU MAMA MEA VITEGA Tatal meu a murit, in urma lui a ramas: ... (vezi toată discuția)