avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pozitiv cocaina la volan ! Buna ziua,as dori și eu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pozitiv cocaina la volan ! Buna ziua,as dori și eu ajutor legat de următoarea problema: ...

Buna ziua,as dori și eu ajutor legat de următoarea problema:
Acum 4 luni in timp ce ma aflam la volan,am fost oprit de un echipaj de poliție și supus unui test antidrog cu aparatul Drager 5000.Știind ca nu consumasem niciodată in viața droguri,bineînțeles ca am acceptat testul.
La finalul testului,refuzultatul fiind POZIIV in Cocaina.
Bineînțeles ca am rămas surprins,fiind sigur ca aparatul a dar o eroare.
Am fost condus de către polițiști la spital unde mi sau luat mostre de sânge și urina.
Automat am rămas fără permis și cu dosar penal
Șofer fiind,următoarea zi am fost dat afara de la locul de munca.
Zilele acestea mi-au ajuns rezultatele IML,rezultatul fiind negativ,nu au găsit Cocaina in sânge!
Urmează sa îmi ajungă decizia acasă,iar mai apoi sa merg la poliție sa îmi ridic permisul de conducere.
Întrebarea mea este,care ar fi șansele sa câștig un proces in instanța împotriva Poliției Romane,deoarece vreau sa merg mai departe și sa cer daune morale și materiale,întrucât am rămas fără permis 4 luni de zile,fără loc de munca și m-am făcut de ras fără a fi vinovat cu ceva.
Aștept un răspuns,va mulțumesc
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2022
Danubio222, utilizator
Puteti incerca sa cereti dovada ca aparatul Drager 5000 avea, la momentul controlului, verificarea metrologica in termen de valabilitate. Daca nu, inseamna ca aparatul dadea indicatii eronate si nu putea fi utilizat in cadrul controlului.
Se pare că nu ați înțeles postarea d-lui avocat, cunoscut că pentru orice, în loc să dea un sfat, recomandă angajarea unui avocat. Mesajul dânsului este că trebuie să vă angajați avocat, și atât. După ce dădeați cei 1000€, restul nu mai conta.

Danubio222 a scris:

Va salut!
In ziua următoare bineînțeles ca am fost și m-am consultat cu câțiva avocați legat de situația mea.Problema a fost ca niciunul dintre avocați nu îmi garanta faptul ca rezultatul IML îmi va ajunge mai repede și ca nu va trebui sa aștept cu luniile după rezultat.
Acesta a fost motivul pentru care nu am angajat avocat….dacă oricum trebuie sa aștept luni de zile rezultatul analizelor ori cu avocat ori fără,la ce sa mai plătesc 1000€ cât îmi ceruse avocatul ?
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Daca angajati un avocat bun evitați toate aceste probleme.Nu va pierdeați nici locul de muncă.
Aveti sanse bune la despăgubiri desi ati greșit și dvs.
În orice stat civilizat se angajează avocat in astfel de cazuri, mai puțin în România

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Probabil ca a existat o eroare, in ceea ce priveste testarea.

Aveti dreptul la despagubiri morale.

Angajatorul nu trebuie sa va concedieze, puteati sa fi contestat decizia de concediere.

hotumattua a scris:

Se pare că nu ați înțeles postarea d-lui avocat, cunoscut că pentru orice, în loc să dea un sfat, recomandă angajarea unui avocat. Mesajul dânsului este că trebuie să vă angajați avocat, și atât. După ce dădeați cei 1000€, restul nu mai conta.

Danubio222 a scris:

Va salut!
In ziua următoare bineînțeles ca am fost și m-am consultat cu câțiva avocați legat de situația mea.Problema a fost ca niciunul dintre avocați nu îmi garanta faptul ca rezultatul IML îmi va ajunge mai repede și ca nu va trebui sa aștept cu luniile după rezultat.
Acesta a fost motivul pentru care nu am angajat avocat….dacă oricum trebuie sa aștept luni de zile rezultatul analizelor ori cu avocat ori fără,la ce sa mai plătesc 1000€ cât îmi ceruse avocatul ?
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Daca angajati un avocat bun evitați toate aceste probleme.Nu va pierdeați nici locul de muncă.
Aveti sanse bune la despăgubiri desi ati greșit și dvs.
În orice stat civilizat se angajează avocat in astfel de cazuri, mai puțin în România

Intr-un mesaj sters am facut si anumite precizari.
Nu conteaza...

Fiecare avocat face cum considera si de aceea a da sfaturi la avocati este inutil.Am facut si asa ceva in trecut...
Se angajeaza avocat in functie de ceea ce este de facut si de ceea ce stie sa faca.In ultimul timp se crede ca orice avocat s-ar angaja este la fel, ceea ce este complet eronat.
Angajarea avocatului este ceva de mare inspiratie sau neinspiratie pentru client.

Degeaba se consulta avocati gratis.
Este motivul pentru care nu am acordat niciodata consultatii juridice gratuite.
Nu le recomand nici la avocati asa ceva dar cei tineri spera in mod eronat ca asa isi vor face clientela...
De cand am intrat in barou nu am considerat ca nu asa se fac clientii...seriosi...

Un client care pune problema in acest fel isi ingreuneaza singur situatia.
Un client care sa vrea avocat care sa ii garanteze...
Daca era nevinovat ce sa ii garanteze?
Era doar o chestiune de strategie din partea avocatului.
Dar, nu era ceva simplu caci tine de arta avocatului.
Se spune in continuare ca avocatura este o arta...
Cati mai cred asa ceva...nu se stie...

Fiecare avocat are o strategie si unele strategii nu pot fi folosite decat de avocatul de caz.
Spui sa faca o cerere dar nu este bine motivata, ceea ce nu ajuta.

Fara a se plati avocatul nu se poate rezolva mai nimic in astfel de cazuri.

In clipa de fata, cazul va fi mult mai dificil decat pare intrucat nu si-a creat parghiile necesare desi pare sa fie nevionovat.

Sunt anumite lucruri pe care nu le cunoastem.

Sunt unii care au alcoolemie de 2 la mie si scapa nevinovati...
Justitia poate fi imprevizibila...

Ca sa se poata discuta in cunostiinta de cauza in cazul dat, ar trebui studiat dosarul de avocat.
Dar...nu gratis...este recomandarea mea...

Cine crede ca trebuie urgentat cu IML in astfel de cazuri greseste...
Am o experienta de peste 30 de ani in drept si stiu ce spun...

Dar, la ce il ajuta pe el sau pe altul care va citi ce am scris si va proceda la fel ca omul nostru?
Caci eu de foarte multi ani atrag atentia dar...degeaba...
Ultima modificare: Marți, 23 August 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Ar trebui organizata altfel problema cu IML. Este absurd sa astepti atat timp un rezultat !

Alte discuții în legătură

Testare drugtest, fals pozitiv, ce se poate face? GreatC GreatC Bună ziua, Vă scriu în legătură cu o situație foarte nasoală din punctul meu de vedere, ieri 22/01/2023 am fost oprit de un echipaj de la poliția ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost retinut permisul in luna august datorita aparatului ... georges44 georges44 Mi-a fost retinut permisul in luna august datorita aparatului drog test la care am iesit pozitiv la cocaina. Mi-au fost prelevate probe de sange si nici pana ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara si concediere unemployed unemployed Buna ziua. Am si eu nevoie de niste indrumari daca se poate. Lucrez la o firma si urmeaza sa fiu concediat pe motiv ca nu am respectat regulamentul intern. In ... (vezi toată discuția)