avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pozitiv cocaina la volan ! Buna ziua,as dori și eu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pozitiv cocaina la volan ! Buna ziua,as dori și eu ajutor legat de următoarea problema: ...

Buna ziua,as dori și eu ajutor legat de următoarea problema:
Acum 4 luni in timp ce ma aflam la volan,am fost oprit de un echipaj de poliție și supus unui test antidrog cu aparatul Drager 5000.Știind ca nu consumasem niciodată in viața droguri,bineînțeles ca am acceptat testul.
La finalul testului,refuzultatul fiind POZIIV in Cocaina.
Bineînțeles ca am rămas surprins,fiind sigur ca aparatul a dar o eroare.
Am fost condus de către polițiști la spital unde mi sau luat mostre de sânge și urina.
Automat am rămas fără permis și cu dosar penal
Șofer fiind,următoarea zi am fost dat afara de la locul de munca.
Zilele acestea mi-au ajuns rezultatele IML,rezultatul fiind negativ,nu au găsit Cocaina in sânge!
Urmează sa îmi ajungă decizia acasă,iar mai apoi sa merg la poliție sa îmi ridic permisul de conducere.
Întrebarea mea este,care ar fi șansele sa câștig un proces in instanța împotriva Poliției Romane,deoarece vreau sa merg mai departe și sa cer daune morale și materiale,întrucât am rămas fără permis 4 luni de zile,fără loc de munca și m-am făcut de ras fără a fi vinovat cu ceva.
Aștept un răspuns,va mulțumesc
Ultima modificare: Vineri, 19 August 2022
Danubio222, utilizator
Nu are treaba INML aici, ci codul rutier. Pur si simplu ar trebui ca permisul sa nu se suspende (circulatie cu dovada speciala) decit in cazul, definitiv, al confirmarii testului de singe, cu ce depisteaza analizoarele. Si cu definirea mai clara a unor limite, nu chiar zero toleranta. De exemplu la alcool sa fie definita o limita peste care treaba sa constituie o problema. Pentru testul in aerul expirat sa se admita un prag minim de macar 0,1 - 0,15 mg/l in aerul expirat. La fel si la drioguri. Asa s-ar putea decela intre cazurile grave, in care trebuie sa opresti soferul respectiv sa mai conduca si cele la care eroarea aparatului e foarte aproape de valoarea indicata.
100% de acord...totusi in testul alcoolului este mai tolerant si aparatele sunt mai ok dupa zeci de ani, dar la aceste aparate DTT5000/Drager 5000 sunt si au hibe si in Norvegia...trebuie inlocuite si testate mult mai insistent
Nu trebuie distruse slujbe/vieti pentru ca exista fals pozitiv mai ales in randul acelor oameni ce isi castiga existenta prin sofat
Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2022
Srb, utilizator
La cât se înțelege ceea ce zic eu nu ma mir ca legea este cum este și oamenii o înțeleg fiecare în felul lor.

Mai sa fiu convins ca totul este corect gândit de legiuitor.
Glumesc...evident...

În fine, revenind la o realitate obiectiva și nu la speculații total negândite se poate spune ca legea ar fi dreapta ca sa prevadă un termen de 3 sau 6 luni.
Ați văzut cu prescripția răspunderii penale.

Dar cum nu fac eu legea este inutil sa vorbim ce ar trebui...

Soluții echitabile se găsesc dar oamenii nu gândesc de fel...

De mai mulți ani am remarcat ca nici măcar gândirea nu se mai vrea a fi plătită.
Deci, culegi ceea ce semeni...

România are ceea ce vrea.
Mie imi pare firesc asa ceva...

Atata timp cât oamenii nu mai vor sa plătească gândirea la avocat vor apărea abuzuri.
Este simplu după logica mea care deși poate pare complicată este simpla și seamănă cu logica regelui Solomon...care gândea...

Oameni buni, legea nu ii poate lasa să conducă autoturisme pe cei care au consumat alcool sau droguri...

Nu pot beneficia nici de prezumția de nevinovăție asa aiurea...
Este mai complicat decât credeți...Dar...soluții se pot găsi mereu de oamenii înțelepți...

Nu cred ca veți ajuta la asa ceva în următorii 10 ani din câte observ...
Nu fac o referire anume la voi...dar asta se întrevede...

Era simplu în cazul dat.
Își angaja avocat bun și nu mai avea atâtea probleme.
Dar, cui ii pasa de avocati...
Oamenii sunt preocupați ca avocatii iau 1000 sau 2000 de euro.
Și vor sa plătească...200 euro...

Cu legea se poate rezolva dar trebuie sa fiți uniți insa tot prin avocat căci ei sunt esența gândirii în domeniul legislativ.

Nu inginerii și poeții rezolva problemele juridice.
Nu este deloc ușor sa dai o lege dreapta...zic eu...căci ori tipa unii ori alții...

Deși pentru mine este ceva simplu a se rezolva asa ceva, nu asa se vede treaba...din câte observ...
Ultima modificare: Miercuri, 24 August 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Oameni buni, legea nu ii poate lasa să conducă autoturisme pe cei care au consumat alcool sau droguri...
Nu pot beneficia nici de prezumția de nevinovăție asa aiurea...
Este mai complicat decât credeți..

Nu-i complicat deloc, numai sa va informati. Asa, numai sa emiteti axiome de "mare intelept" , va faceti de ris :
[ link extern ]
Alegeti mai multe tari din Europa si veti descoperi ca exista limite permise.
Din păcate, din nou observ ca nu intelegeti ce spun eu.
Nu este recomandabil ca legea sa încurajeze urcarea la volan a celor care beau sau a celor care consuma substanțe interzise.

Și dacă vrei sa copiezi ceva trebuie sa gândești...

Soluția legislativă trebuie adoptata în mod înțelept căci altfel tot haos va fi sau chiar mai rău...
Ultima modificare: Vineri, 26 August 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Testare drugtest, fals pozitiv, ce se poate face? GreatC GreatC Bună ziua, Vă scriu în legătură cu o situație foarte nasoală din punctul meu de vedere, ieri 22/01/2023 am fost oprit de un echipaj de la poliția ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost retinut permisul in luna august datorita aparatului ... georges44 georges44 Mi-a fost retinut permisul in luna august datorita aparatului drog test la care am iesit pozitiv la cocaina. Mi-au fost prelevate probe de sange si nici pana ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara si concediere unemployed unemployed Buna ziua. Am si eu nevoie de niste indrumari daca se poate. Lucrez la o firma si urmeaza sa fiu concediat pe motiv ca nu am respectat regulamentul intern. In ... (vezi toată discuția)