avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de risc maternal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de risc maternal

Am fost in concediu fără plată un an de zile, revin la post de la 1 septembrie 2022, în învățământ. Am dreptul la concediu de risc maternal? Sunt însărcinată, am 7 săptămâni.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:51, 3 Septembrie 2022
Vă mulțumesc și aștept.

O să am adeverință de la UBB Cluj.

Stimata @MGabriella , eu nu stiu sa va raspund la intrebare , vreau doar sa va atrag atentia asupra unui aspect : concediul de risc maternal se acorda acelor gravide pentru care exista un risc generat de conditiile de munca . Medicul de medicina muncii identifica riscurile , recomanda angajatorului sa le elimine , iar daca acesta ( angajatorul ) nu are aceasta posibilitate , si nici un alt post fara riscuri pe care sa il poata oferi , gravida are dreptul la concediu de risc maternal . Cu totul altceva este concediul medical pentru sarcina la risc , acesta nu este legat de conditiile de munca , ci de starea de sanatate ( a dvs. sau a sarcinii ) si este un concediu medical obisnuit . Daca primul e limitat la 120 zile , presupun ( dar nu stiu sigur ) ca cel de-al doilea nu are vreo limitare , cel putin asa ar fi logic . Cred ca medicul v-ar putea informa exact .
Ultima modificare: Joi, 1 Septembrie 2022
CHKa, utilizator
Vă mulțumesc pentru răspuns!
Problema este că nu am lucrat un an înainte de a lua concediul, oricare ar fi tipul.

Dar mă gândesc dacă îmi rupeam picioarele și de aceea nu a-și putea merge la școală, a-și avea dreptul la concediu de boală.
Concediu de risc maternal.se acorda in anumite condiții.. angajatorul le îndeplinește?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de risc maternal alexia23 alexia23 Buna ziua! Am o intrebare referitoare la acordarea concediului maternal. As vrea sa stiu daca el se poate acorda inca din primele saptamani de sarcina, ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie - concediu crestere copil GeorgianaGeorgiana2019 GeorgianaGeorgiana2019 Buna ziua! Va rog mult daca ma puteti ajuta cu un raspuns. Din data de 5.02.2018-5.05.2018 (90 zile) am fost in concediu medical (sarcina cu risc). Din data ... (vezi toată discuția)
Concediul de risc maternal Amaia27 Amaia27 Buna seara, as dori sa aflu daca voi beneficia de concediu de risc maternal platit, in conditiile in care lucrez de doar 3 luni la actualul loc de munca si ... (vezi toată discuția)