Buna ziua!
Dezvoltatorul de la care am cumpărat apartamentul și care este distribuitor de energie electrică în cartier, îmi solicită copie după Cartea de identitate pentru a-mi elibera un certificat de racordare la rețea.
Vă rog să-mi spuneți dacă această cerință este absolut necesară, ținând cont de principiul GDPR al minimizării datelor.
Suspiciunea mea și al altor locatari este că dezvoltatorul poate folosi această copie și în alte scopuri.
Mulțumesc!
Documentul solicitat a fost obținut fără a mai preda o copie după CI. Am invocat principiul GDPR al reducerii la "minim a datelor" din articolul 5 al legii.
Documentul la care fac referire face parte din procedura de furnizare și distribuție a energiei electrice.
Deci, e rezolvată.
Adam Grecu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Adevarul este ca acestor dezvoltatori li s-au permis prea multe, asa ca de ce nu si-ar bate joc de noi in cele mai felurite situatii. Oamenii au avut acces la niste bani (multi) pe care acum incearca sa-i multiplice. Nu-i rau, toata lumea vrea acest deziderat, dar trebuie facut in limitele legii, ori la noi este jungla. Ma gandesc la parlamentari - acesti vor sa reinventeze roata, altii sustin ca au descoperit apa calda... Nu stiu daca nu era mai simplu sa ne uitam in "gradina" celor care fac / construiec/dezvolta afaceri in acest domeniu de 100-200 de ani ! Ne place noua asa, dar chestiunile acestea nu se faca asa de-a prostu, acestea trebuie "unse" bine, altfel cum sa-si permita acesti baieti atatea nereguli? Cum sa dezvolti un ditamai cartier de locuinte, fara infrastructura, fara utilitati si canalizare? Cine le permite asa ceva? Pe la noi prin urbe, se zice ca de vre-o 20 de ani se screme consiliul local sa aprobe un PUG... Nu au reusit si-atunci dezvoltatorii baga mare, fac blocuri cu nemiluita, zice-se la inalte standarde, dar fara canalizare, ci cu fose. Bai sunteti nebuni, fosa pentru 200 de apartamente?
La fel ca si in exemplul dat de @shoni17 - care, cu peripetii a rezolvat problema.
Unde esti tu Tepes Doamne ?
Pana la fose, descrierea seamănă foarte bine cu situația din cartierul nostru.
Noi avem canalizare subdimensionată și probleme la infrastructura de alimentare chiar cu energia electrică (rezolvată ulterior).
Fara canalizare (cu fose), ori cu canalizare subdimensionata, situatia mi se pare aceeasi.
Cum au procedat altii (acum 150-200 ani)? Au executat niste canalizari impresionante (diametrul de 3-4 m), astfel incat, oricat se va dezvolta orasul, acele canale vor putea prelua tot - apa menajera sau ce-a provenita din ploi. Sigur, acum problema mai apare la statiile de epurare, care trebuie dimensionate corespunzator cerintelor si normelor impuse.
Cum zicem mai sus: se lucreaza fara cap, cei responsabili se ascund dupa cires si noi toti ceilalti suferim... Traiasca afacerile imobiliare, nederanjate de catre nimeni - fiecare face dupa bunul simt, daca il are sau nu.
Va doresc multa sanatate si daca v-ati rezolvat problema cu energia electrica, ma bucur pentru Dvs.
La mine in asociatie, unui bloc P+4 , i s-a costruit o asa-zisa mansarda locuibila, de catre un parlit de dezvoltator . Ei, de cca. 10 ani, proprietarii celor 4 locuinte, nu au incheiate contracte de furnizare a energiei electrice. Motive, cat China.
Mai incercam...