avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Litigiu cu asociatia de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Litigiu cu asociatia de proprietari

Buna ziua
Detin un garaj la subsolul unui bloc.
Vă rog să-mi spuneti daca conform Legii 196 din 2018, art. 35 pct. 1, acest garaj face parte din condomeniu si am aceleasi drepturi cu proprietarii de apartamente.
Am vrut sa-l racordez la apa de la reteaua orasului si am cerut acceptul sa trec conducta prin subsol pe unde au si ceilalti.
Asociatia m-a refuzat si a motivat ca prin contractul de vanzare am dreptul la folosinta in cota indiviza cu ceilalti proprietari doar a terenului de sub garaj si a afirmat ca blocul nu are spatii cu alta destinatie in conditiile in care apartamentele sunt pe garajul meu.
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 8 Septembrie 2022
s.sttefan, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 06:17, 10 Septembrie 2022
Deocamdată doresc să duc apă în garaj și nu mi se permite acest lucru respectiv să duc teava de apa prin subsol pe langa celelalte tevi.
Asta e problema mea.
Eu nu pot să duc apă și să mă apuc acum de canalizare?
Este si canalizare dar daca nu am apa la ce imi folosește?

ynocentta a scris:

Pentru materializare intersului dv este necesar sa parcurgeti procedura legala deoarece pe langa infrastructura apa rece este necesar sa executati si instalatie preluare si deversare reziduri...este problema care se poate solutiona cu proiect tehnic,autorizatie de constructive certificat de urbanism

Conform Legii 196 din 2018, art. 35 pct. 1, pe langa cele enumerate de dvs. si altele, pentru a include tot, legiuitorul a specificat ,,spatii cu alta destinatie", iar daca expresia ,,garaj pentru vehicule" nu se regaseste in lege, este deductibil ca se incadreaza in formularea ,,spatii cu alta destinatie"....

ynocentta a scris:

,
acest garaj face parte din condomeniu si am aceleasi drepturi cu proprietarii de apartamente.

Atat timp cat garajul este edificat prin proiect tehnic o data cu intregul imobil de locuit in comun,automat face parte din intreaga constructive,
Daca detineti calitatea de proprietar asupra garajului,automat aveti drepturi si obligatii ca restul proprietarilor de spatii cu destinatia de locuinta
Nu are legatura interesul dv de racordare la reteaua de apa in sistem centralizat cu cota indiviza a celorlalti proprietari
a afirmat ca blocul nu are spatii cu alta destinatie

Eronat !
Blocul ,conform precizarilor dv detine spatii cu destinatia de locuinta,parti comune cale de acces,uscatorie,ghene gunoi,subsol tehnic,acoperis si garaje vehicule

- atenție la limbaj! -
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Septembrie 2022
Manuela Rășină, administrator
Dvs. interpretati gresit un lucru pe care-l va spune orice avocat, nici unul nu discuta un caz, dupa descriere, ci dupa acte. Pentru consultanta (forumul este doar un loc de discutiii libere, puteti sa primiti si multe sfaturi gresite) exista sectiunea : www.avocatnet.ro/Consultanti...
Daca tot invocati legea 196/2018, cititi si alte articole:

Articolul 39
Modificările constructive și utilizarea în alte scopuri a unor părți sau elemente de construcție ale condominiului, precum și amplasarea de mijloace publicitare pe fațada și/sau pe terasa/învelitoarea imobilului, suspendarea de stâlpi, pereți, scări interioare și altele asemenea se fac numai cu acordul a două treimi din proprietarii membri ai asociației de proprietari, al tuturor proprietarilor direct afectați și pe baza autorizației de construire, cu respectarea legislației în vigoare.
[ link extern ]
Ce doriti dvs. se incadreaza la acest articol. Trebuie sa aveti un proiect tehnic, inclusiv pentru partea de canalizare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Septembrie 2022
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am achizitionat de curand o uscatorie. problema e ... garetbora garetbora Buna ziua. Am achizitionat de curand o uscatorie. Problema e ca nu am racordare la apa si canalizare. Iar conductele de apa si canalizare nu trec prin perete ... (vezi toată discuția)
Detin o uscatorie intr-un bloc, ce pot face cu ea? garetbora garetbora Ce fac cu uscatoria? Detin o uscatorie intr-un bloc, ce pot face cu ea, sta inchisa. Daca nu am apa nu am ce sa fac cu ea. Si nu e ok sa platesc intretinere si ... (vezi toată discuția)
Spatiul subteran la bloc stresulet stresulet Personal as considera ca spatiul subteran al unui bloc de locuinte, unde se pot face boxe cu folosinta individuala, face parte din \"cota indiviza\" a ... (vezi toată discuția)