avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general an financiar diferit de an calendaristic
Discuție deschisă în Contabilitate în general

an financiar diferit de an calendaristic

un srl cu asociat unic o firma straina, poate opta pentru an financiar diferit de an calendaristic ? Ce trebuie sa faca pentru asta ?
In Legea 82/1991 republicata nu este foarte clar daca se poate incadra la filiale
Cel mai recent răspuns: romiv , utilizator 09:58, 20 Ianuarie 2010
anul financiar incepe la 1 ianuarie si se termina la 31 decembrie, anul calendaristic poate diferi de anul financiar- contabil...conform legislatiei fiscale romanesti anul fiscal nu poate fi modificat ...
Totusi, in Legea 82/1991, art.27 alin.3 lit.b, se spune ca anul financiar poate fi diferit de anul calendaristic pentru: b) pentru filialele consolidate ale societăţii-mamă, precum şi pentru filialele filialelor, cu excepţia instituţiilor de credit, instituţiilor financiare nebancare, definite potrivit legii, înscrise în Registrul general, entităţilor autorizate, reglementate şi supravegheate de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, societăţilor de asigurare, asigurare-reasigurare şi de reasigurare, entităţilor autorizate, reglementate şi supravegheate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, dacă exerciţiul financiar diferă pentru societatea-mamă.

Intrebarea mea este, daca firma mama, din strainatate, care detine 100% din capitalul firmei din Romania, are anul financiar septembrie-august, poate firma din Romania sa ceara an financiar corespunzator ?

Ce nu-mi este mie clar este daca SRL-ul din Romania, infiintat de firma mama din strainatate, poate fi considerat filiala a acesteia, pentru a beneficia de anul financiar diferit de anul calendaristic, asa cum are firma mama.
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raportari contabile semestriale iunie 2015 brokeri de asigurare anca.stanciulescu anca.stanciulescu Buna ziua Stie cineva ce formular utilizeaza brokerii de asigurare la intocmnirea Raportarilor contabile semestriale la 30 iunie 2015 ? Pina anul trecut au ... (vezi toată discuția)
Proiect -ordonanþã de urgenþã pentru modificarea ºi completarea legii contabilitãþii nr. 82/1991 Magda Staicu Magda Staicu Pe site-ul mfinante a aparut \"Proiect ORDONANŢÃ DE URGENŢÃ pentru modificarea şi completarea Legii contabilităţii nr. 82/1991\" - nota de ... (vezi toată discuția)
Ordin 2234/2011 pentru aprobarea sistemului de raportare contabila la 30 iunie 2011 a operatorilor economici  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [i][b]In Monitorul Oficial nr. 483 din 07/07/2011 a fost publicat OMFP 2234 pentru aprobarea Sistemului de raportare contabila la 30 iunie 2011 a ... (vezi toată discuția)