avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... tichete de masa - contract de management
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

tichete de masa - contract de management

Bună ziua,

Există vreo modalitate legală prin care să se poată acorda beneficii salariale de tipul tichetelor de masa Administratorului care are incheiat Contract de management?
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 12:24, 16 Septembrie 2022
Buna ziua
Atat Legea 165/2018 cat si normele ei de aplicare prev in HG 1045/2018 se refera la "angajati" si la "salariati" fara a defini notiunile sau a face trimitere la vreun alt text normativ.
Dpmdv prin interpretarea in ansamblu a textului celor doua acte normative doar persoanele aflate intr-un raport de munca sau de serviciu pot beneficia de tichete de masa din partea angajatorului.
Administratorii sau alti beneficiari ai unor contracte de management nu primesc salariu chiar daca dpdv fiscal indemnizatia lor este asimilata salariului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete masa munca de la domiciliu? in ce lege se stipuleaza, ... dijmarescu dijmarescu Tichete masa munca de la domiciliu? In ce lege se stipuleaza, daca se stipuleaza, faptul ca salariatii cu munca la domiciliu nu beneficiaza de tichete de ... (vezi toată discuția)
Tichet masa -avantaj salarial VKaty VKaty Buna ziua! Va rog sa ma luminați in urmatoarea problema: salariații beneficiază de zile festive (zile libere platite) conform CCM societate. Pe lângă ... (vezi toată discuția)
Acordare tichete de masa la anumiti salariati mary2015 mary2015 Buna ziua ! In legatura cu acordarea tichetelor de masa doar la o parte dintre salariati , este legal sau poate fi interpretat ca fiind discriminatoriu ? ... (vezi toată discuția)