avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Masura 112. Instalarea Tinerilor Fermieri
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Masura 112. Instalarea Tinerilor Fermieri

Salutare la toata lumea.
Am si eu cateva nelamuriri cu privire la Masura 112. -instalarea tinerilor fermieri- si sper sa gasesc unele lamuriri.
Am specializare in domeniul agricol si terenul necesar pe care as putea infiinta o cultura ca sa pot indeplini necesarul de UDE pt. a putea accesa masura 112,
dar intrebarile mele ar fi:
1-in momentul in care prezint un plan de afaceri pentru dezvoltarea activităţilor agricole din cadrul exploataţiei agricole, acest plan trebuie sa si fie pus in aplicare? sau cu banii obtinuti o sami realizez planul?
2-la criteriile de selectie ale proiectului unde se realizeaza punctajul sunt doua puncte care mi se pare ca se bat cap in cap. Ti se acorda 20 de puncte daca deţii o fermă de semi-subzistenţă si ti se acorda 30 de puncte daca ai în proprietate exploataţia agricolă.Mie mi se pare ca e cam acelasi lucru si in plus daca ai in proprietate o exploatatie agricola cum se mai cere atunci ca sa te instalezi pentru prima data intr-o exploatatie agricola.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 20:50, 19 Ianuarie 2010
Ati studiat probabil Ghidul solicitantului de pe www.apdrp.ro .
Acolo gasiti si clarificari si toate anexele necesare.
Puteti detine si cu alt titlu decat de proprietate: arenda, comodat, inchiriere etc. De aici punctajul.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fonduri europene in agricultura lilicrin lilicrin Am inteles ca se acorda fonduri europene pentru agricultura si in special pentru tineri. Ma poate lamuri cineva ce trebuie facut? Multumesc anticipat.:help: (vezi toată discuția)
Finantare pentru utilaje agricole! florinsadova florinsadova Va rog sa ma scuzati daca aceasta intrebare nu i-si gaseste locul in acest site>Exista proiecte tip pentru achizitionarea unui tractor? (vezi toată discuția)
Instalarea tinerilor fermieri audinicu audinicu buna seara vreau sa fac o sera sau o mica ferma pentru asta ma inereseaza daca trebuie neaparat sa detin un teren ? sau pot face contract de ... (vezi toată discuția)