avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Taxa convenție privind minorul la divorț
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Taxa convenție privind minorul la divorț

Am înaintat în urmă cu o lună de zile acțiunea de divorț la notar,având procura din partea soțului sa îl reprezint, el locuind în străinătate. La momentul respectiv am întrebat cât costă divorțul având un minor și mi s-a comunicat că prețul este de 1000 de lei și mi s-au dat informații despre procedura, cum că se face anchetă socială, și că după 30 de zile va trebui sa fim ambii pentru a semna divorțul și convenția privind minorul. Am platit taxa de 1000 lei, am întrebat dacă asta e tot. Mi s-a spus că da. La final am fost amândoi să semnăm, iar în momentul în care am ridicat actele mi s-a comunicat faptul că mai trebuie sa plătesc 1000 lei pentru convenția privind minorul. Am spus că nu mi s-a spus de acest cost in plus. Doamna notar a spus că probabil a omis să îmi spună, dar atât costa. Este normal sa se întâmple așa? Are dreptul să facă acest lucru? Am sunat acum la alte birouri notariale din județ pentru a vedea cât costa divorțul , iar toate birourile mi-au comunicat faptul că preturile unele 800 lei + convenția 100 lei, altele 900 lei + convenția 100 lei. Mă simt înșelată.
Cel mai recent răspuns: ibn , utilizator 07:52, 26 Septembrie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sunt unii care se lasa inselati, altii, nu. Unii inseala, altii nu.
Am asistat la un exemplu de asta, a cerut muncitorul bani pt decopertat niste faianta suma era modica si s-a inselat in apreciere, a fost f mult de munca ca q fost multa incarcatura si betonata. Omul nu a cerut mai mult, dar a apreciat beneficiarul si a platit mai mult.

ibn a scris:

Nu va mai enervati atat! Traim in RO si astea sunt apucaturi mioritice. Si notarii sunt tot romani. Care pe care. Nu ati auzit de muncitori care dupa ce descopera casa de tigla forteaza dublarea pretului convenit? Sau am patit la supermarket nu odata ca pe raft sa fie pretul la oferta si cand am ajuns la casa sa fie majorat bazandu-se pe faptul ca nimeni nu verifica preturile din bon? Asta este tara in care traim condusa conform votului nostru de clasa politica romaneasca. Si exemplele pot continua.

Ultima modificare: Duminică, 25 Septembrie 2022
gi-jane2, moderator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform Codului Deontologic al Notarilor, există câteva principii care trebuie respectate de către notar în activitatea sa, iar unul dintre aceste principii este următorul:
Principiul adevărului, echităţii şi al bunei-credinţe
(3)Notarul trebuie să consilieze beneficiarii serviciilor notariale cu bună-credinţă.
Informaţiile transmise beneficiarilor trebuie să fie fidele, veridice, să respecte secretul
profesional şi să fie în concordanţă cu prevederile legale şi cu bunele moravuri
.
.

Conduita generală
(4)Notarul va furniza clientului informaţii corecte în legătură cu actul notarial şi/sau
procedura notarială îndeplinite prin participarea sa, în legătură cu valoarea taxelor,
impozitelor şi a onorariului, precum şi cu modalităţile legale de plată.

Buna reputaţie
Buna reputaţie a notarului public constă în respectarea continuă a normelor de morală
şi deontologie.

Nerespectarea acestor reguli atrage răspunderea notarului, sancțiunile fiind aplicate de către organele profesiei.
Ultima modificare: Duminică, 25 Septembrie 2022
Adrian ALBU, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu mai faceti comparatii proaste. La o ,,firma,, de stomatologie stii preturile ca sunt afisate. Tot ce-i domeniul justitie este o ceata: de la legi, felul cum sunt interpretate si aplicate de onoratii nostrii magistrati si procurori, ca nu se poate spune ca avocatul statului este magistrat, deciziile instantaelor, onorariile avocatilor si notarilor, ce promit ei si ce se realizeaza. Deci tot ce are dreptul este Dumnezeu pe pamant iar noi cu alte meserii si profesii suntem muritorii ce nu avem drept de replica. Deci doamna plateste ca daca te duci in instanta nu vei avea dreptate in fata unuia cu dreptul. Nu v-ati acomodat de 32 de ani de democratia ,,dreptului"?
In viziunea dumnealor noi suntem justitiabilii parca. Iar logica matematica difera de logica juridica si de cea contabiliceasca. De aceea probabil ca intr-un litigiu de munca o sentinta a fost in favoarea mea iar la ICCJ contra mea. Deci o problema juridica are doua solutii acceptate. Pai eu stiam ca un om poate fi vinovat sau nevinovat, nu si asa, si asa. Singura solutie este sa va resemnati si sa evitati cat puteti contactul cu persoanele in cauza. In acest fel veti ramane cu banul in buzunar. Caci pana la Dumnezeu te mananca sfintii..... Iar dreptatea........
Ultima modificare: Luni, 26 Septembrie 2022
ibn, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire Alexandra1421 Alexandra1421 Buna ziua , in incheierea unei succesiuni notarul a transmis plata ce trebuie efectuata. Va rog sa imi spuneti ce se poate face daca onorariul cerut ni se pare ... (vezi toată discuția)
Poate notarul sa incaseze onorariu de 1% din antecontract înainte de inregistrarea plății avansului pt proprietate? Mihail850 Mihail850 Bună ziua, Am semnat o promisiune de vanzare pentru un apartament din București cu un notariat (in ianuarie 2020). Desi in momentul in care am semnat ... (vezi toată discuția)
Divorț cu partaj absentnemotivat absentnemotivat Buna ziua! În timpul căsătorie am luat împreună cu soțul meu un apartament cu programul prima casa pe 30 de ani. Am ajuns la concluzia ca ne este mai ... (vezi toată discuția)