avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Taxa convenție privind minorul la divorț
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Taxa convenție privind minorul la divorț

Am înaintat în urmă cu o lună de zile acțiunea de divorț la notar,având procura din partea soțului sa îl reprezint, el locuind în străinătate. La momentul respectiv am întrebat cât costă divorțul având un minor și mi s-a comunicat că prețul este de 1000 de lei și mi s-au dat informații despre procedura, cum că se face anchetă socială, și că după 30 de zile va trebui sa fim ambii pentru a semna divorțul și convenția privind minorul. Am platit taxa de 1000 lei, am întrebat dacă asta e tot. Mi s-a spus că da. La final am fost amândoi să semnăm, iar în momentul în care am ridicat actele mi s-a comunicat faptul că mai trebuie sa plătesc 1000 lei pentru convenția privind minorul. Am spus că nu mi s-a spus de acest cost in plus. Doamna notar a spus că probabil a omis să îmi spună, dar atât costa. Este normal sa se întâmple așa? Are dreptul să facă acest lucru? Am sunat acum la alte birouri notariale din județ pentru a vedea cât costa divorțul , iar toate birourile mi-au comunicat faptul că preturile unele 800 lei + convenția 100 lei, altele 900 lei + convenția 100 lei. Mă simt înșelată.
Cel mai recent răspuns: ibn , utilizator 07:52, 26 Septembrie 2022
1 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Tupeu ca ce?
Ca a perceput un anumit onorariu pe care l-a perceput legal?
I s-a dat chitanță pe suma încasată.
Câți avocați dau asa ceva pentru consultații orale de 5 minute, pentru care încasează minimum 400 lei?


2. Nesimțire ca ce?
Da, nu i-a zis. A uitat. A omis, o strângeau pantofii, avea treaba.
Cand te duci undeva și ceri un serviciu contra cost, nu trebuie sa te duci pregătit?
Pentru câte servcii nu se percep bani extra, fără ca persoana sa fie anunțată?
Ultima modificare: Vineri, 23 Septembrie 2022
raluk0207, utilizator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
cred ca nu ati inteles care e problema, parerea mea.
aici chiar e o chestie stas, nu a descoperit ca mai are de plombat inca un perete de masea.
Sa nu ne miram. Asta este Romania....... Sa reclame? Corb la corb nu scoate ochii.....
2 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util


ramona2018 a scris:

raluk0207
Din curiozitate, daca ma duc la notar si mi se spune la inceput ca nu trebuie sa platesc decat 1000 de lei si apoi notarul mai vrea inca 10000 lei pentru un act, ar trebui sa ii dau cu zambetul pe buze? Poate imi mai cere inca 20000 lei, fara sa imi spuna de la inceput cat este pretul total. Ce ar trebui sa fac eu? Intreb si mi se spune o suma. Trebuie sa fc investigatii pe cont propriu ca sa descopar cat am defapt de plata????????????????


Nu. Puteți sa spuneți ca nu ați fost pregătită/anunțată, procurați suma, va luați convenția și nu aveți decât ca pe viitor sa nu mai apelați la notarul respectiv.
Este dreptul dvs.
Ca al multor alți cetateni, care au pățit-o la restaurante, la saloane, cu echipele de meseriasi la renovarea casei, la dentist, la revizia mașinii etc etc.
Însă nu înțeleg scopul postarii. Ar trebui sa îl tragem de urechi pe notar?
Adica: noi cu ce sa va ajutam?


gi-jane2 a scris:

cred ca nu ati inteles care e problema, parerea mea.
aici chiar e o chestie stas, nu a descoperit ca mai are de plombat inca un perete de masea.


Nu, nu am înțeles care e problema.
Legal, nu exista niciun maximum și niciun "stas" prevazut pentru onorariile notariale.
Și da, poți "descoperi" n lucruri. Ca una discuta clientul când depune cererea și la termenul de 30 de zile se sucește (vedeți userul din alta postare care voia modificarea la notar a pensiei de întreținere. Ba era și recalcitranta).

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire Alexandra1421 Alexandra1421 Buna ziua , in incheierea unei succesiuni notarul a transmis plata ce trebuie efectuata. Va rog sa imi spuneti ce se poate face daca onorariul cerut ni se pare ... (vezi toată discuția)
Poate notarul sa incaseze onorariu de 1% din antecontract înainte de inregistrarea plății avansului pt proprietate? Mihail850 Mihail850 Bună ziua, Am semnat o promisiune de vanzare pentru un apartament din București cu un notariat (in ianuarie 2020). Desi in momentul in care am semnat ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocati mdanicoleta mdanicoleta va rog sa-mi spuneti care mai sunt onorariile avocatilor si ce e inclus in pretul respectiv (vezi toată discuția)