avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Taxa convenție privind minorul la divorț
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Taxa convenție privind minorul la divorț

Am înaintat în urmă cu o lună de zile acțiunea de divorț la notar,având procura din partea soțului sa îl reprezint, el locuind în străinătate. La momentul respectiv am întrebat cât costă divorțul având un minor și mi s-a comunicat că prețul este de 1000 de lei și mi s-au dat informații despre procedura, cum că se face anchetă socială, și că după 30 de zile va trebui sa fim ambii pentru a semna divorțul și convenția privind minorul. Am platit taxa de 1000 lei, am întrebat dacă asta e tot. Mi s-a spus că da. La final am fost amândoi să semnăm, iar în momentul în care am ridicat actele mi s-a comunicat faptul că mai trebuie sa plătesc 1000 lei pentru convenția privind minorul. Am spus că nu mi s-a spus de acest cost in plus. Doamna notar a spus că probabil a omis să îmi spună, dar atât costa. Este normal sa se întâmple așa? Are dreptul să facă acest lucru? Am sunat acum la alte birouri notariale din județ pentru a vedea cât costa divorțul , iar toate birourile mi-au comunicat faptul că preturile unele 800 lei + convenția 100 lei, altele 900 lei + convenția 100 lei. Mă simt înșelată.
Cel mai recent răspuns: ibn , utilizator 07:52, 26 Septembrie 2022


gi-jane2 a scris:

cred ca nu ati inteles care e problema, parerea mea.
aici chiar e o chestie stas, nu a descoperit ca mai are de plombat inca un perete de masea.


Nu, nu am înțeles care e problema.
Legal, nu exista niciun maximum și niciun "stas" prevazut pentru onorariile notariale.
Și da, poți "descoperi" n lucruri. Ca una discuta clientul când depune cererea și la termenul de 30 de zile se sucește (vedeți userul din alta postare care voia modificarea la notar a pensiei de întreținere. Ba era și recalcitranta).
10 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, nu...stia f bine din acte toate datele problemei.
Nu a apărut nimic neprevazut, nu a muncit in plus, nu a avut cheltuiala suplimentara.
La casa apar tot felul de lucrari suplimentare, munci in plus. La coafor,la fel, te mai sucesti sau ai costul tunsului, dar nu iei in calcul si ca te spala sau ce ti-o mai face.
Aici i s-a zis ca o costa atat cu tot cu conventie ca stia ca e vb si de o conventie si nu i-a zis ca daca sotul e în străinătate si are leafa in euro..sa il stoarcem de mai mult.
Eu m-as lipsi de conventia aia, sa o pastreze.
As gasi solutii sa ma lipsesc de ea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Septembrie 2022
gi-jane2, moderator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar asa, am si eu o intrebare, de curiozitate: Notarii nu ar trebui sa aiba o grila de preturi afisata pentru niste servicii clare (validare documente, testamente) sau clientul e vaca de muls - se uita la haine, pozitia sociala etc; si îi spune un pret dupa culoarea ochilor? Acum e drept ca i s-a cerut desfacerea casatoriei si a spus un pret (stia ca e nevoie si de conventie, dar nu a spus nimic - "nu intrebi, nu am de ce sa-ti spun".
1. Notarii nu sunt obligati să afiseze preturile pentru serviciile pe care le prestează ca orice alt comerciant?
2. De ce nu ar putea sa se duca sa faca conventia la alt notar?
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se vor da bani la notar dar se vor da la avocat. Din ce inteleg pretul de piata pentru speta povestita este de 1000 lei. Nu trebuie mare stiinta sa concluzionam ca notarita este de o calitate superindoielnica si ar trebui raportata la Camera Notarilor Publici, unde nu cred ca se va intampla ceva. Dar traind in Romania, pentru astfel de aberatii nu sunt elemente de constrangere.

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire Alexandra1421 Alexandra1421 Buna ziua , in incheierea unei succesiuni notarul a transmis plata ce trebuie efectuata. Va rog sa imi spuneti ce se poate face daca onorariul cerut ni se pare ... (vezi toată discuția)
Poate notarul sa incaseze onorariu de 1% din antecontract înainte de inregistrarea plății avansului pt proprietate? Mihail850 Mihail850 Bună ziua, Am semnat o promisiune de vanzare pentru un apartament din București cu un notariat (in ianuarie 2020). Desi in momentul in care am semnat ... (vezi toată discuția)
Onorariu avocati mdanicoleta mdanicoleta va rog sa-mi spuneti care mai sunt onorariile avocatilor si ce e inclus in pretul respectiv (vezi toată discuția)