avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Avem un angajat pe pozitia de sofer, care ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Avem un angajat pe pozitia de sofer, care dorim sa ...

Buna ziua,
Avem un angajat pe pozitia de sofer, care dorim sa efectueze si sarcini de mecanic, iar angajatul a acceptat, toate activitatile desfasurande-se in cele 8 ore de lucru.
Este legal sa nu ii modificam pozitia din sofer, si doar sa actualizam fisa postului ( sa adaugam si sarcinile de mecanic), sa intocmim o noua fisa de expunere la risc pentru eliberarea unei noi fise de aptitudine?
Mentionez ca angajatul are calificare si de mecanic.
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:15, 23 Septembrie 2022
Puteti doar sa-i actualizati fisa postului , prin adaugarea de sarcini de mecanic ... este necesra intocmirea unei noi fise de expunere la risc pentru eliberarea unei noi fise de aptitudini.
Fisa de aptitdine a lucratorului trebuie actualizata in functie de noile atributii de serviciu primite si riscurile profesionale existente.
Sarcinile suplimentare/ noi impun si o negociere salariala noua.
In plus instruirea ssm si psi-su la locul de munca si periodica trebuie efectuate si pentru meseria de mecanic.
Riscurile profesionale identificate si evaluate de catre angajator pentru meseria de mecanic auto trebuie prelucrate cu lucratorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincadrare in munca prin decizie judecatoreasca. instruire ssm/su costinp costinp Buna ziua! Lucrez la Serviciul de Ambulanta unde un coleg ambulantier a fost declarat INAPT de catre policlinica cu care avem incheiat un contract de ... (vezi toată discuția)
Intocmire documente ssm si psi-su pentru cabinet medicina muncii de catre administrator ionion2000 ionion2000 Documentele SSM pentru un cabinet de medicina muncii cu pina la 9 angajati se pot intocmi si semna de catre medicul specialist de medicina muncii care este ... (vezi toată discuția)
Procedura ssm angajat nou Akhenaton81 Akhenaton81 Procedura ssm angajat nou Buna ziua, ma intereseaza daca are cineva o procedura interna de ssm pentru angajatii noi care sa cuprinda toti pasii(cine cum ... (vezi toată discuția)