avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

buna seara,scuzati-mi deranjul,dar as avea si eu o intrebare...parintii mei s-au despartit dupa 30 de ani de casnicie,iar acum vor sa faca partajul.Tatal meu vrea sa se faca de comun acord la un notar,dar problema este ca din un apartament cu 3 camere vrea doua camere,iar spatiile comune(baia ,bucataria si holul
) sa se imparta pe jumatate.Intrebarea mea este ce putem face,sa deschidem alt proces,dar cum va dura 1-2 ani,vrem sa stim ce putem face.Ei acum locuiesc impreuna,pentru ca nici unul nu vrea sa plece din apartament,fiindca au muncit amandoi.Va multumesc si astept raspunsul dv. Un sincer si cordial salut
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 21:53, 20 Ianuarie 2010
Daca mama dvs nu este de acord cu vrianta propusa , nu va semna partajul prin acord si va inainta actiune in instanta , avand ca obiect partajarea bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei.Daca au de partajat doar un apartament nu vad de ce sa dureze procesul 1-2 ani.
Nana79 a scris:

Daca mama dvs nu este de acord cu vrianta propusa , nu va semna partajul prin acord si va inainta actiune in instanta , avand ca obiect partajarea bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei.Daca au de partajat doar un apartament nu vad de ce sa dureze procesul 1-2 ani.


Dupa parerea mea , offtopic desigur , cred ca asa i-a spus avocatul ca dureaza procesul , ca sa scoata bani mai multi de la parti pentru " urgentarea procesului " !

Nu are rost sa deschideti un alt proces , avand aceeasi cauza .
:))....Onorariul il ia corespunzator obiectului cauzei ,nu duratei procesului...
In primul rand nu vad cum pot imparti echitabil acel apartament, imobilul nu este comod partajabil , pe de o parte, pe de alta personal mi se pare un chin sa locuiesti ( in cazul in care se ajunge la o intelegere) sub acelasi acoperis.
Din punctul meu de vedere, partajul pe rolul instantei ar da posibilitatea celor 2 la o impartire echitabila, aveti nevoiede bani pentru taxa de timbru, pentru onorariu avocat, pentru expertiza constructor si poate dura.Nu stiu din ce oras sunteti dar la Ploiesti avem parte de termene si de 4 luni.
Pai daca imobilul nu este comod partajabil , instanta poate hotara ca una din parti sa primeasca o sulta , iar cealalta parte sa ramana cu apartamentul .

Alte discuții în legătură

Partaj balazs.gabi balazs.gabi dupa pronuntarea divortului am parasit domiciliul in alt judet,in momentul actual locuiesc in chirie,la momentul deschideri actiuni de partaj se tine cont de ... (vezi toată discuția)
Sarcina si partajul de dupa divort tiberiu2008 tiberiu2008 Buna seara, Daca paratul-reclamant dupa divort, la partaj, se recasatoreste cu o alta femeie si sotia acestuia ramane insarcinata, paratul-reclamant are ... (vezi toată discuția)
Partaj conventional la notar Gyna Gyna Buna seara! Divort fara partaj!Fostul ramane in ap. si se recasatoreste, eu plecand cu chirie impreuna cu copilul. Acum dupa un an si jumatate tot nu m-a ... (vezi toată discuția)