avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj

buna seara,scuzati-mi deranjul,dar as avea si eu o intrebare...parintii mei s-au despartit dupa 30 de ani de casnicie,iar acum vor sa faca partajul.Tatal meu vrea sa se faca de comun acord la un notar,dar problema este ca din un apartament cu 3 camere vrea doua camere,iar spatiile comune(baia ,bucataria si holul
) sa se imparta pe jumatate.Intrebarea mea este ce putem face,sa deschidem alt proces,dar cum va dura 1-2 ani,vrem sa stim ce putem face.Ei acum locuiesc impreuna,pentru ca nici unul nu vrea sa plece din apartament,fiindca au muncit amandoi.Va multumesc si astept raspunsul dv. Un sincer si cordial salut
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 21:53, 20 Ianuarie 2010
in cat timp va trebui sa se plateasca sulta ?
de la data ramanerii definitive a hotararii judecatoresti.
In situatia data, lipsa intelegerii dintre fostii soti cu privire la impartirea bunurilor comune dobandite in timpul casatoriei, singura varianta posibila este o actiune de partaj prin care, pe baza probatoriului ce se va administra (bunul este incomod partajabil daca este situat la bloc) se va stabili cui i se va atribui imobilul si ce sulta trebuie platita celuilalt. Poate, in timpul procesului, partile vor ajunge la o intelegere si vor incheia o tranzactie sau vor vinde de comun acord imobilul acum si vor imparti banii frateste astfel ca sa nu mai introduca o actiune de partaj care va implica bani, timp, nervi etc.
Orgoliile costa! ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj balazs.gabi balazs.gabi dupa pronuntarea divortului am parasit domiciliul in alt judet,in momentul actual locuiesc in chirie,la momentul deschideri actiuni de partaj se tine cont de ... (vezi toată discuția)
Sarcina si partajul de dupa divort tiberiu2008 tiberiu2008 Buna seara, Daca paratul-reclamant dupa divort, la partaj, se recasatoreste cu o alta femeie si sotia acestuia ramane insarcinata, paratul-reclamant are ... (vezi toată discuția)
Partaj conventional la notar Gyna Gyna Buna seara! Divort fara partaj!Fostul ramane in ap. si se recasatoreste, eu plecand cu chirie impreuna cu copilul. Acum dupa un an si jumatate tot nu m-a ... (vezi toată discuția)