avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Secretara are acces la contul de mail privat al sotului
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Secretara are acces la contul de mail privat al sotului

Buna ziua!
Am aflat de curand ca sotul meu a pus la dispozitie parolele casutei lui de mail ( privata, nu de business) “secretarei” lui; pe aceasta adresa de email sunt transmise diferite notificari confidentiale, legate de facturi utilitati pentru gospodaria noastra, rate bancare, notificari de la Scoala celor 2 fetite ale noastre, rapoarte medicale s.a.. Inclusiv eu am trimis catre el informatii strict confidentiale, negandindu-ma ca acestea vor fi accesate de catre o alta persoana.
Fotografii cu mine, cu familia, filmulete cu copii; tot ce tine de viata privata .
Mentionez ca eu nu am access la casuta lui de mail; fiecare avem conturi separate de email.
Va rog mult sa ma ajutati sa inteleg cum sa clasific asa ceva; simt ca intreaga mea viata privata mi-a fost violata; totul mi-a fost expus unei alte persoane FARA ACORDUL MEU.

Mii de multumiri anticipate pentru raspunsul Dumneavoastra!

Dana Nicolae
Cel mai recent răspuns: draftacristi , utilizator 09:02, 12 Octombrie 2022
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
,,Secretara "nu.poate fi trasa la răspundere civil sau penal.atat timp cât accesul la contul de email i a fost acordat de soțul dvs.Cred ca ar trebui sa discutati problema cu soțul și eventual să-i împărtășiți nemulțumirea dvs fata de accesul altor persoane la informațiile transmise de dvs prin corespondenta electronica.Daca vreți sa întrați în amanunte puteți eventual sa cercetați dacă soțul nu pleacă în delegații cu secretara .și dacă relațiile nu sunt și extra profesionale,fapt ce ar putea sa devina un eventual motiv de divorț.Din punct de vedere legal c am atât...
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din descriere persoana respectiva pare a fi mai mult decat "secretara". Nu ii mai trimiteti mesaje si "clarificati" cu sotul problema....
Este contul lui si-l administreaza cum vrea.Nu are ce acord sa ceara.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde unde lucrează soțul. Nu mai trimiteți informații confidențiale, dacă nu vreți să fie văzute și de alții.
De obicei in relatiile de serviciu se folosesc adrese de mail pentru problemele profesionale ( sunt si retele interne - acele intraneturi care prin oficiile de calcul sau alte structuri interne folosesc sistemul doar pentru problemele profesionale). Din ce relatati d-vs. adresa de mail nu este una strict profesionala, este o adresa de mail personala a sotului, iar daca acesta i-a acordat secretarei accesul prin parola trebuie sa va dea de gandit: pentru ce anume i s-a acordat accesul si, asa cum v-au mai sfatuit unii , daca nu cumva relatia cu secretara nu este numai una strict profesionala, ci este vorba de mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violare casuta postala yahoo favorit.md favorit.md Va rog sa-mi spuneti ce s-ar putea face in situatia aceasta: Sotul a dat-o afara din casa pe sotia care depuse cererea de divort. Aceasta si-a schimbat parola ... (vezi toată discuția)
Santaj cu mailuri Sper ca deschid aceasta discutie acolo unde trebuie. Problema mea este urmatoarea. E-mailul meu si al prietenei mele a fost cumva 'spart' de catre fostul sot ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! lucrez la birou runos la spital. avem o colega coordonatoare, ... DanielCatalinI DanielCatalinI Buna ziua! Lucrez la birou Runos, spital. Avem o colega coordonatoare, care a propus sa se trimită fluturașii de salarii pe mail la asistentul șef, cel ... (vezi toată discuția)