avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 302 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Buna ziua, CASS/CAS Va rog sa ma ajutati cu un raspus ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Buna ziua, CASS/CAS Va rog sa ma ajutati cu un raspus si spuneti-mi ...

Buna ziua,

CASS/CAS

Va rog sa ma ajutati cu un raspus si spuneti-mi care este procedura.

Referitor la plata CASS pentru 2023.

1. Daca nu ridic nicio dobanda an de an de la banca si ea merge in continuare se considera venit incasat si trebuie sa-l iau in calcul pentru plata CASS?.

2. Venitul din dobanda bancara se calculeaza dupa impozitarea la sursa cu 10% sau la venitul brut.

3. Daca am venit din dobanda de ex pe oct, noi, dec 2022 + ian, febr, mart 2023 si ridic toata dobanda in 2023 trebuie sa calculez pentru plata CASS ca si cum ar fi tot venitul pe 2023 sau calculez separat incasare dobanda pentru oct, noi, dec 2022 si ian, febr si martie 2023.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Silver1976 , utilizator 16:11, 8 Decembrie 2022
1. nu se considera venit daca nu e incasat
2. În cazul veniturilor din dobânzi se iau în calcul sumele încasate . ( deci dupa retinerea impozitului )
3. daca ridicati toata dobanda in 2023 vor intra la calcul plafon CASS pe 2023.
Buna ziua,
1. se considera venit pentru ca banii se vireaza automat in contul curent sau se constituie un nou depozit din principal + dobanda (incasare nu inseamna neaparat ridicare cash)
3.venitul se declara in declaratia unica aferenta anului in care s-au realizat
Daca dobânda se capitalizează la banii cu care ați deschis depozitul la termen, nu se discuta de venit încasat sau nu, pentru ca ei intra automat la constituirea unui depozit pe următorul termen.
Dacă depășiți plafonul numărului de salarii cu acest venit din dobânda bancară, veți primi anul următor acasa decizie de impunere pentru cass.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu conteaza daca intra automat sau nu, depozitul se reface la data de maturitate, data la care si s-a obtinut profit.

Dobanda ESTE incasata de client dar refolosita pentru a deschide un nou depozit la termen. Depozitul refacut este un ALT depozit, NU acelasi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanzile bancare ptr stabilirea cass din venitul din investitii Alo2016 Alo2016 Buna ziua. Am 2 intrebari. 1) In determinarea venitului din investitii ptr stabilirea CASS se tine cont de dobanzile brute sau cele nete - efectiv incasate de ... (vezi toată discuția)
Depasire plafon dividende plata cass? buna ziua, eu impreuna ... Andreea9001 Andreea9001 Depasire plafon dividente plata cass? Buna ziua, Eu impreuna cu un asociat (50% si 50%) detinem un SRL infiintat in anul 2020. In perioada 2020-2022 am ... (vezi toată discuția)