avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatie si acte acoperis etaj 4
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatie si acte acoperis etaj 4

Bună ziua, locuiesc la etajul patru într-un apartament pe care l-am achiziționat cu 5 ani în urma. Apartamentul este prevazut cu un acoperisi tip sarpantă, lucru care a fost factor determinant în achiziționarea acestuia. Lucrarea acoperă doar apartamentul meu, nu și celalalte apartamente de la nivel. Menționez ca foștii proprietari m-au asigurat ca acoperișul este construit cu acordul asociației de locatari (dar fără autorizație, aceasta chipurile nefiind necesara pentru acel tip de sarpanta care nu depășește 1,20 m inaltime) cu 10 ani în urma (deci acoperișul la ora actuala are aprox 15 ani). De la data constructiei, asociația de locatari și-a schimbat membrii,iar ceinactuali cer de la mine acte pe acest acoperis. După un an de la achiziționarea apartamentului am schimbat plăcile de azbociment puse de fostii proprietari cu tabla lindab, neintervenind cu nimic la structura acoperisului (pe cheltuiala mea) atât echipa de muncitori cât și eu am constatat ca structura de lemn a acoperisului este încă în stare buna, nu este umed nici putred nici nu are semne de deteriorare, ba chiar lemnul și-a păstrat culoarea galbuie. Întreb ce-ar trebui sa fac în asa fel încât acoperișul sa ramana în continuare pe poziție? Cine are obligativitatea sa se ocupe de întreținerea lui? Cine răspunde pentru eventualele pagube cauzate de acesta în urma unei furtuni puternice? Mentionez ca desi a fost preluat asa, mi se cer acte pt acest acoperis,iar eu nu vreau sa risc sa imi fie demolata constructia,intrucat nu imi permit sa pun acoperis nou. Ce pot face?
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Octombrie 2022
Snagov91, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:51, 30 Octombrie 2022
Nu trebuie să faceți nimic. Comunicați asociației să ceară date fostului proprietar.
Va confruntati cu situatie delicata deoarece in fapt este vorba despre interventie la partea comuna neautorizata
Cine are obligativitatea sa se ocupe de întreținerea lui?

Evident ca obligativitatea intretinerii constructiei neautorizate intra in sarcina beneficiarului atat timp cat sarpanta este executata strict aferent apartamentul dv
Cine răspunde pentru eventualele pagube cauzate de acesta în urma unei furtuni puternice?

Dv raspundeti pentru orice fel de neajunsuri sau prejudicii generate de constructia ilegala
Fiind vorba despre interventie neautorizata va asumati riscul ca la eventuala sesizare a disciplinei in constructii sau a inspectoratului de stat in constructii sa fiti amendat concomitent cu obligatia dezafectarii constructiei si readucerea la forma anteriioara interventiei
Am uitat sa mentionez ca apartamentul este luat prin prima casa daca are vreo relevanta.. stiind ca verifica banca dpdv juridic si ca se face si o evaluare de catre aceasta, nu mi- am pus problema ca va aparea aceasta situație
Ultima modificare: Duminică, 30 Octombrie 2022
Manuela Rășină, administrator
Banca a efectuat verificare strict asupra scriptelor si a verificat cu realul la fata locului referitor la apartamentul care urmeaza sa fie achzitionat si sa beneficieze de credit
Acoperisul nu este consemnat in documentul de achizitie spatiu cu destinatia de locuinta ,deci nu intra in responsabilitatea bancii sa verifice statutul si modalitatea in care a fost edificat acesta
Ultima modificare: Duminică, 30 Octombrie 2022
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie acoperis Ovidiu Ardeleanu Ovidiu Ardeleanu Buna seara....as dori sa ma sfatuiti sau sa ma ajutati cu raspunsuri la urmatoarea problema. Sunt un locatar al unui bloc cu 4 etaje... Locuind la etajul ... (vezi toată discuția)
Acoperisul blocului este parte comuna? andrei_70 andrei_70 Am cumparat un apartament la ultimul etaj al blocului. Blocul are acoperis insa la momentul achizitiei apartamentului nu am cerut nimanui acte sau ... (vezi toată discuția)
Acoperis sarpanta Edu13 Edu13 Buna ziua. Acum 10 ani sora mea a cumparat un apartament la etajul 4, prevazut cu sarpanta construita de fostul proprietar impreuna cu vecinul de langa. Nu ... (vezi toată discuția)