avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, noi suntem 5 frati, am fost parasiti de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, noi suntem 5 frati, am fost parasiti de parinti la ...

Buna ziua, noi suntem 5 frati, am fost parasiti de parinti la bunici paternali. De tata nu am auzit si nu am vorbit cu el 17 ani, bunicii au murit iar acum sa intors si vrea sa ia casa parinteasca, spune ca e a lui. Noi nu avem niciun drept la casa? Cand bunicii au trait au facut document la notar, in care se precizeaza ca am fost abandonati si ei ne iau in intretinere.
Buna ziua,

Fiul poate fi strain de succesiune, prin neacceptarea acesteia, in termenul legal.

In acest caz, nepotii au calitatea de mostenitori rezervatari, acceptand succesiunea, tacit ori expres, in termenul legal de acceptare.

Actele de acceptare tacita sunt cele prin care un succesibil lasa sa se intrevada vointa de a succede.

Acceptarea expresa rezulta dintr-o declaratie notariala.

Este de dorit ca nepotii sa ajunga la un consens.

Consultati un avocat, pentru a primi informatiile necesare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

19 ani am avut grijă de un bătrân, mi-a făcut acte cvc cu ... Memolica Memolica Am avut grijă de un bătrân 19 ani, mia făcut acte CVC cu uzufruct și întreținere, după ce a decedat am vândut casa bătrânească. Mosu,avea un fiu ... (vezi toată discuția)
Succesiune frati ardeleanion ardeleanion tata decedat, mama recasatorita sunt singurul copil din prima casatorie, mama avand in cea de-a 2-a casatorie inca 5 copii la succesiunea din acea vreme ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune. ni se cer 3000 de euro! free_your_mind free_your_mind Vă salut, cu respect! Bunicul a decedat în 2013, dar nici pînă acum nu s-a dezbătut succesiunea. Am încercat prin instanță, dar ni s-au cerut 3000 de ... (vezi toată discuția)