avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit ...

Bună ziua,
În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit prima casa împreună cu soția. Anul acesta am divorțat, eu vreau sa rămân eu cu creditul și cu apartamentul și sa ii dau o sulta egala cu jumătate din valoarea achitată, dar fosta soție nu este deacord, ea vrea sa vindem apartamentul pentru ca ia crescut valoarea, sa achitam creditul și restul banilor sa ii împărțim. Pe mine nu ma avantajează varianta pe care o vrea ea. Nu am ajuns la un acord cu ea și spune ca o sa deschidă proces de partaj. Asi dorii sa știu care este varianta corecta dacă o sa ajungem în instanță. Ea mai are un credit prima casa doar pe numele ei, credit accesat înainte de căsătorie, ratele le-am achitat împreună de cand suntem căsătoriți, dar și cu doi ani înainte de căsătorie, eu am chitanțe cu banii depuși de mi e în contul ei. Vreau sa știu și dacă am dreptul la banii de la locuinta ei. Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:13, 12 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, e o posibilitate..vreti casa preluati si creditul si sulta platiti va val actuala..
Daca ap face 100 mii si la banca nai aveti de dat 50 mii, ar trebui sa ii dati sulta 25 mii..veniti si dvs si cereti sa va dea cat credeti ca are sa va dea pe ratele platite la al ei si poate sunteti chit.
Lasati-o intai sa avanseze cererea sa vadeti ce vrea.
Poate reusiti sa va intelegeti fara instanta
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
apartamentul se va evalua si de la valoarea aia se porneste! discutati impreuna cu un avocat, puneti toate cifrele pe masa, discutati si cu banca si incercati sa va intelegeti amiabil, ca daca ajungeti la partaj chemtuiala e mare . Dvs trebuie sa intelegeti ca sulta va fi mai mare decat jumatate din ratele platite, iar sotia ca ar obtine aceeasi suma pe care ar obtine-o daca vindeti. Diferenta r ca daca ajungeti in instanta, cheltuielile vor fi mult mai mari!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Un alt aspect pentru situația dumneavoastră, banca trebuie sa fie de acord ca soția sa fie scoasă din contract. Am avut situații in care banca nu a fost de acord și a solicitat alte garanții suplimentare. In aceasta situație chiar dacă efectuati Partajul și va înțelegeți cu privire la sulta, hotărârea de partaj nu e opozabila fata de banca.
Chiar nu vă dați seama că poziția dvs. nu este corectă? Soția este, de drept, proprietara a jumătate din partea achitată a apartamentului. Ați făcut împreună o investiție, nu i-ați împrumutat suma ratelor achitate; și și atunci, ar fi corect să-i fi propus măcar suma ratelor plus dobânda,
Dacă sunteți corect, vreți să păstrați apartamentul, și vreți să minimizați cheltuielile, atunci ar trebui să faceți o evaluare a prețului de piață, printr-o metodă acceptată și de soție, și să-i plătiți valoarea dânsei.
Era vorba despre rata cu tot cu dobanda și comisioane, nu era vorba doar despre suma care a scăzut din soldul creditului.

Alte discuții în legătură

Partaj apartament cu credit ipotecar nemteanul1980 nemteanul1980 Detin impreuna cu sotia un apartament contractat prin credit ipotecar. Titularul contractului de credit sunt eu, sotia fiind codebitor. Bunul a fost ... (vezi toată discuția)
Partaj - credit imobiliar Rikidone79 Rikidone79 Va rog sa ma ajutati in urmatoare situatie: sunt casatorita si urmeaza sa divortez de comun acord, nu avem copii, avem un apartament cumparat prin \\"Prima ... (vezi toată discuția)