avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartitoarele de caldura mai sunt obligatorii pana in ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartitoarele de caldura mai sunt obligatorii pana in 2023?

Repartitoarele de caldura mai sunt obligatorii? Stau la bloc si saptamana aceasta m-am certat cu domnul administrator din cauza acestor repartitoare. Am incercat sa rezolv problema de cativa ani, nu s-a dorit montarea lor, s-a anuntat in octombrie ca sunt obligatorii pana la 1 ianuarie 2023, dar la noi tot nu se vrea montarea pana la aceasta data pe motiv ca nu mai sunt obligatorii pana la sfarsitul anului. Mi-a trimis administratorul un clip B1 TV de pe YouTube unde se vorbeste despre propunerea unei legi ce amana obligativitatea lor, dar clipul este de acum 3 saptamani, am cautat confirmarea stirii / anuntul ca a fost aprobata pe Digi 24 si Euronews Ro, dar la ei nu am gasit nimic legat de amanare. Stiti ceva despre aceasta lege, a fost aprobata, sau platim amenda daca nu le montam pana la 1 ianuarie 2023?
Cel mai recent răspuns: adrian-adm. , utilizator 10:38, 22 Noiembrie 2022
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intre timp ati putea sa ii spuneti tovarasului administrator ca B1, Digi24, Realitatea TV, etc si alte surse media nu au calitate de Monitor oficial - si nu toate zvonurile au calitate de act normativ.
Si, chiar asa - de ce vorbiti cu onor tov administrator? Ca nu e decizia lui, el tre' sa execute ce dispune comitetul executiv. Cu onor tov presedinte trebuie comunicat pe tema. Preferabil in scris. Tov administrator e doar executant, nu decident.
Corect
ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ nr. 130 din 29 septembrie 2022
Art.10 pct.b alin(7) Prin excepție de la prevederile alin (5), în cazul în care asociațiile de proprietari demonstrează că instalarea unor astfel de repartitoare de costuri nu ar fi rentabilă în conformitate cu metodologia prevăzută la alin. (6), pot fi avute în vedere metode alternative rentabile pentru măsurarea consumului de energie termică.
Daca sunteti singurul solicitant in cadrul asociatiei in conditiile in care sunt mai multi bransati la alimentare cu agent termic si acestia nu doresc repartitoare este o problema.
La aceasta data (noiembrie 2022) nu se mai poate interveni la sistemul de alimentare cu energie termica al asociatiei care este incarcat si furnizeaza caldura celorlalti locatari.
Verificati la o firma care monteaza repartitoare cat costa repartitoarele si montarea acestora, cum se face citirea lor si cat costa citirea fiecarui repartitor, programul folosit, montare pompe in subsolul blocului pentru echilibrare hidraulica, etc. pentru a verifica daca investitia merita sau nu merita.
Va pot spune cu toata sinceritatea ca am folosit in trecut aceste repartitoare care ulterior si-au dovedit ineficacitatea si din aceasta cauza s-a si renuntat la ele.
Indiferent de optiunea dumneavoastra, persoanele care decid in cadrul asociatiei sunt presedintele si comitetul asociatiei, nu este administratorul.
Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2022
adrian-adm., utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De cand se aplica utilizarea repartitoarelor de caldura. locuiesc ... mihail_cojocaru@yahoo.com mihail_cojocaru@yahoo.com De cand se aplica utilizarea repartitoarelor de caldura. Locuiesc intr-un imobil ( bloc ) 4 etaje iar asociatia de proprietari se opune aplicarii legii. ... (vezi toată discuția)
Administratorul blocului nu este de acord cu montarea repartitoarelor. anomism anomism Administratorul blocului in care locuiesc nu este de acord cu montarea repartitoarelor de caldura si nu inteleg motivul acestuia. Cf legii 121/2014 privind ... (vezi toată discuția)
Montare repartitoare de caldura elena.gheorghe15 elena.gheorghe15 Pot sa montez repartitoare de caldura in apartamentul in care locuiesc in conditiile in care Administratia si unii locatari nu doresc acest lucru? (vezi toată discuția)