avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Citare convocare angajat sedinta comisie disciplinara ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Citare convocare angajat sedinta comisie disciplinara in afara termenului legal

Buna seara!
Daca in urma sesizarii unei abateri disciplinare, comisia de disciplina trimite convocarea (citarea) angajstului impotriva caruia s-a facut sesizarea intr-un termen mai mic de cat cel legal, se poate reprograma sedinta de cercetare disciplinara prealabila? 2. Daca totusi angajatul se prezinta la data stabilita in citatie, fara a invoca nulitatea sedintei, se poate considera ca procedura a fost legal indeplinita?
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2022
fenice, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:33, 26 Noiembrie 2022
Nu exista niciun termen legal de citare in aceasta situatie ... unde ati gasit dvs asa ceva?

Prezentarea la data stabilita in citatie, se poate considera ca procedura a fost legal indeplinita.
art. 38*) din anexa nr. 7 din O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ

Art. 38*) - (1) Comunicarea citaţiei şi a tuturor actelor de procedură se face de către secretarul comisiei de disciplină, personal, cu semnătură de primire, sau, după caz, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire sau prin poşta electronică cu confirmare de primire/livrare. Dovezile de comunicare se depun la dosar.
......
(5) Sub sancţiunea nulităţii, citaţia va fi comunicată celui citat cu cel puţin 5 zile lucrătoare înaintea termenului stabilit pentru desfăşurarea şedinţei comisiei de disciplină.

(6) Prezenţa persoanei citate în faţa comisiei de disciplină, personal sau prin reprezentant legal sau convenţional, în condiţiile art. 32 alin. (4) din prezenta anexă, acoperă orice vicii de procedură.
Se aplica si sectorului privat ???
Se aplica in institutiile publice. In privat se aplica codul muncii.
Dar si pentru privat, conf. art. 242 lit g) din L. 53/2003, ar trebui sa existe un regulament privind procedura cercetarii disciplinare.
Din ce cunosc eu majoritatea societatilor comerciale au stabilit prin contractele colective de munca sau regulamente proprii regulile privind cercetarea disciplinara inspirandu-se din H.1344/2007 care in prezent este abrogata fiind transpusa in Anexa 7 din OUG 57/2019 prevazand termene, conditii de decadere din dreptul de a mai putea depune probe sau alte elemente care ar facilita cercetarea disciplinara astfel incat sa fie cat mai corect si sa nu poata fi in dezavantajul angajatorului.
Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2022
janapress, utilizator
Legea nu prevede termen pentru societățile private

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am fost citat la comisia de disciplina fara a se respecta ... s.sttefan s.sttefan Buna ziua, Am fost citat la comisia de disciplina fara a se respecta procedura legala, respectiv sa primesc citatia cu 5 zile inainte. Conform normelor de ... (vezi toată discuția)
Termen de citare la comisia de disciplina Justitiarul711 Justitiarul711 In cat timp de la nota explicativa este obligata comisia sa te citeze pentru a te baga in comisia de disciplina? (vezi toată discuția)
Sanctiuni disciplinare silvica1940 silvica1940 am primit sanctiune disciplinara, mustrare scrisa fara sa fiu cercetata prealabil. Am contestat-o in 5 zile la superiorul de drept. Am primit citatie de la ... (vezi toată discuția)