avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua Acum apox. 2 luni de zile am adresat o ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua Acum apox. 2 luni de zile am adresat o petitie presedintelui ...

Buna ziua
Acum apox. 2 luni de zile am adresat o petitie presedintelui as. de prop. in care am contestat unele sume din lista de plata ca fiind gresite / lipsa explicatii .
In luna urmatoare , apare in lista de plata rublica : taxa raspuns petitie , adica trebuie sa platesc raspunsul care a fost trimis prin Posta Romana care pana acum il primeam de la casierie unde depuneam si se depun aceste petitii .
Am intrebat de ce s a procedat asa si raspunsul a fost ca el fiind nou in functie , asa v a proceda !
Intrebare :
- Este corect cum a procedat si probabil asa v a proceda cu raspunsurile la petitiile adresate ? daca da , va rog sa motivati si daca a procedat gresit , ce pot sa fac ?
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 12:28, 22 Aprilie 2024
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intrebarea era daca este legal modul cum a actionat presedintele asociatiei.
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
În opinia mea, este legal să vă răspundă prin recomandată cu confirmare de primire, dar nu este legal să vă impute numai dumneavoastra costul acesteia, deoarece nu domnia voastră ați solicitat să vi se răspundă prin această modalitate. Aplicat la modul acesta, dreptul asociației de a alege modalitatea în care răspunde pare mai degrabă o coerciție ilegală aplicată proprietarilor nemulțumiți, care petiționează asociația

sadrian a scris:

Intrebarea era daca este legal modul cum a actionat presedintele asociatiei.

Haideti sa lamurim mai bine problema
Avem casier care detine registrul de intrari - iesiri , adica este trecut in fisa postului, de aproape 50 de ani de cand locuiesc in bloc se procedeaza in felul urmator ;
- depui cererea / petitia ce ai , iti da numar de inregistrare , astepti cele 10 zile pentru raspuns si dupa aceea mergi la casierie si intrebi daca ai vreun raspuns , daca da , semnezi de primire iti da o copie si gata , este greu ?
Eu i am atras atentia ca in felul acesta se pierde niste bani , timp , pentru ca eu nu am sa platesc asa ceva , sa mi dovedeasca ca o lege prevede asa ceva , nici in statut nu se prevede cum doreste / procedeaza acest presedinte



3 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 196/2018 Art. 28.
(1) Proprietarii din condominiu au dreptul să fie informaţi în legătură cu toate aspectele ce privesc activitatea asociaţiei, să solicite în scris şi să primească copii după orice document al acesteia. Proprietarii care solicită copii după documentele asociaţiei de proprietari vor suporta costul de multiplicare a acestora.
(3) Proprietarii din condominii au dreptul să primească explicaţii cu privire la calculul cotei de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari şi, după caz, să o conteste în scris în termen de 10 zile de la afişarea listei de plată. Preşedintele asociaţiei de proprietari este obligat să răspundă, în scris, la contestaţie în termen de 10 zile de la primirea acesteia.
Pentru avea dovada ca a raspuns la petitia dumneavoastra si ca a raspuns in termenul legal, Presedintele asociatiei a trimis raspunsul prin corespondenta cu confirmare de primire (Legea 196/2018 nu impune forma de comunicare prin care se trimite raspunsul la petitie).
Aveti obligatia de a plati costurile de multiplicare ale tuturor documentelor solicitate (trebuie sa fie emis bon fiscal pentru copiile xerox) cat si a taxei pentru corespondenta cu confirmare de primire (posta emite factura).
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2022
adrian-adm., utilizator
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Unde ati citit d-voastra ca eu sunt obligat sa platesc un moft al presedintelui , sunt de acord cu multiplicarea , asa prevede legea - prezentati legea ca eu ca proprietar sunt obligat si atunci ma conformez , pana atunci ....vorbim vorbe !
Atata timp cat eu semnez de primire , nu pot fi acuzat de altceva
Sper ca ati inteles d-nule adrian , daca cunoaste ti vreo lege unde se specifica ca eu proprietar sa platesc coresponenta ca asa doreste un presedinte , va rog spunetine si noua - ca sa platesc multiplicarea unor documente pe care le solicit ,da si am platit pentru asa ceva
Dar atata timp si cu asa inchei , nu exista nici macar o hotarare a A. G. sau o decizie a Com. ex . nu ma puteti convinge si probabil si pe alti cititori

Alte discuții în legătură

Cine plateste costul scrisorilor recomandate trimise de asociatia de proprietari pentru explicarea listelor de plata? gev gev Buna ziua, presedintele asociatiei continua sa-mi puna pe nota de plata scrisorile recomandate cu care imi raspunde la cereri de lamurire a listelor de ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa verific daca exista contract legal intre asociatia ... Atacant Atacant Cum pot sa verific daca exista contract legal intre asociatia de proprietari si o firma de, administrare imobile.? Presedintele nu vrea sa prezinte acte, ... (vezi toată discuția)
Refuz al presedintelui de a primi sesizari / petitii de doua ... eugarizan eugarizan refuz al presedintelui de a primi sesizari / petitii De doua luni de zile incerc sa depun la asociatia de proprietari o petitie si sunt refuzat de ... (vezi toată discuția)