avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună seara!Vin cu o întrebare care ma macină de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună seara!Vin cu o întrebare care ma macină de câteva zile.Lucrez ...

Bună seara!Vin cu o întrebare care ma macină de câteva zile.Lucrez ca un magazin alimentar de aproximativ un an.Am prins pana acum 3 inventare.Ideea e ca ,pe data de 25 noiembrie am avut un inventar cu care am ieșit pe minus cu 65.000 după spusele șefilor noștri.Nu îmi pot imagina cum din IULIE s-a putut ieși pe minus cu acești bani.De când s-a aflat,șefa noastră încearcă sa ne bage vina și sa ne amenințe ca vom trebui sa plătim acești bani pe loc și ca,dacă nu ii plătim ne v-a da în judecata.Eu împreună cu una din colegele mele am asistat la invetar,însă mi se pare ciudat ca niciodată nu am semnat nimic în aceasta privința.Eu chiar nu am de unde sa dau 21.000 bani pe loc...Mă puteți lamuri ce as putea face în privința asta?
Cel mai recent răspuns: alin8 , utilizator 11:27, 7 Decembrie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atunci toată lumea răspunde...Cand paguba a fost produsa de mai multi salariati, cuantumul raspunderii fiecaruia se stabileste in raport cu masura in care a contribuit la producerea ei.
Buna seara.Vin cu încă o întrebare.Dupa cum am spus,Lucrez la un magazin alimentar de aproximativ un an.De curând am făcut un inventar.Si reiese că am ieșit minus 65.700 lei. Ideea care e.Eu când eram la lucru și vroiam sa cumpărăm ceva,ne treceam pe o foaie si plăteam la sfârșitul programului.Alte dați poate nu plăteam când ieșeam din program,dar plăteam a doua sau a 3 zi.Si in momentul de față ele mă acuză pe mine că am furat.Desi,spre exemplu : Eu am luat produse in valoare de 300 de lei și a doua zi am pus banii la loc.Pe langa asta mă acuză că aș fi anulat in mod repetat bonuri deoarece as fi încercat să îmi acopăr produsele care cică nu le-aș fi platit.Desi pe camere se vede foarte clar de ce suma am luat produsele și a doua zi cati bani am pus în casă.Bonurile recunosc că le-am anulat ,dar o fac uneori din obișnuită.Deoarece,din când în când șefa noastră ne mai spune sa nu mai batem tot pe casa.Se vede ulterior că mi-am făcut casa și clar am ieșit pe plus cu bani și i-am bătut înapoi.Nu știu ce să mai fac ,mi-au oprit salariul și acum mă obligă să plătesc jumătate din suma de 65.700,deși,eu nu am furat nimic ..

Cornel Vasile a scris:

Atunci toată lumea răspunde...Cand paguba a fost produsa de mai multi salariati, cuantumul raspunderii fiecaruia se stabileste in raport cu masura in care a contribuit la producerea ei.

~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
sa va dea in judecata pentru recuperarea banilor ...
Din câte știu eu,nu.Nu a făcut nimic.Diar mi-a zis că până azi la ora 10 sa ii comunic data in care o să ii dau banii.Iar mie mi s-a părut mai ok sa o anunt că nu mai merg și că dacă chiar crede că am furat,să mă de-a in judecata.Sunt sigura de faptul că,nu am furat.Mi-a spus că mâine v-a fi la magazin și că ar vrea sa merg sa discutam despre situație și tot odată să o reglementăm .Că sa putem încheia colaborarea cum trebuie,iar,eu am acceptat.

Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2022
Manuela Rășină, administrator

Alte discuții în legătură

Drepturile mele ca angajat in astfel de situatie georgi87 georgi87 As dori sa stiu daca firma la care lucrez in momentul de fata are dreptul sa ma dea afara pentru un minus care a iesit pe casierie, pe tura mea si a colegului ... (vezi toată discuția)
Buna seara.vin cu încă o întrebare.dupa cum am spus,lucrez ... MariaOaba15 MariaOaba15 Buna seara.Vin cu încă o întrebare.Dupa cum am spus,Lucrez la un magazin alimentar de aproximativ un an.De curând am făcut un inventar.Si reiese că am ... (vezi toată discuția)
Inventar cu rezultate diferite, declarație de plată minus obținută prin intimidare. cum mă pot apăra? Cryssy.005 Cryssy.005 Buna ziua, abia ce ma angajasem si eu de o luna intr-un magazin sport. Intre timp am devenit alergica la chimicalele alea si mi-am cerut demisia. Sefa mea a ... (vezi toată discuția)